Bami Goreng ve Hindi Göğüsü (Çin)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Bami Goreng ve Hindi Göğüsü (Çin)

Mesaj gönderen moments » 20 Kas 2008, 21:57

Resim

Bami Goreng ve Hindi Göğüsü (Çin)

4 porsiyon
400 g hindi göğüsü,
4 çorba kaşığı acılı soya sosu,
1 tatlı kaşığı mısır nişastası,
2 tatlı kaşığı şeker,
25 g siyah mantar (Suzi Wan marka),
3 yeşil soğan,
1'er küçük kırmızı biber ve çarliston biber,
1 kavanoz (350 g) fasulye filizi,
250 g Çin makarnası (China Mie, Suzi Wan),
3 çorba kaşığı çiçek yağı,
1 bıçak ucu Sambal Oelek,
1 tatlı kaşığı baharat karışımı,
2 çorba kaşığı uzak doğu keçabı,
karabiber.

Hindi göğüsünü şeritler halinde kesin. 1 kaşık soya sosu, mısır nişastası ve şekerle karıştırın. Eti 20 dakika süre ile bu karışıma yatırın. Siyah mantarları sıcak suya bastırın ve 15 dakika kabarmaya bırakın. Mantarları doğrayın. Sebzeleri ayaklayıp yıkayın. Soğanları halka şeklinde kesin, biberleri şerit şerit kesin. Filizleri süzün, makarnaları pişirip sularını süzün. Yağı kızdırın, eti kızartın. Eti tavadan çıkartın. Sebzeleri tavaya koyun, soya sosunu, az su, Sambal Oelek, baharat, keçap ve karabiber ile çevirin. Makarnaları ve eti ilave edin ve tekrar 5 dakika ısıtın.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Çin Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir