Mantar Salatası (İtalya)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Mantar Salatası (İtalya)

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 15:30

Resim

Mantar Salatası (İtalya)

1 1/2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1 orta boy arpacık soğanı (ince doğranmış)
250 g mantar (sapları ayıklandıktan sonra, iyice yıkanıp süzdürülmüş, kurulanmış ve doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı kekik
bir tutam tuz
2 olgun domates (çekirdekleri temizlendikten sonra, 5 mm kalınlığında dilimlenmiş)
1 1/2 çorba kaşığı sirke
1/2 tatlı kaşığı bal
1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
göbek salata (ya da marul) yaprakları (süsleme için)

Zeytinyağını kalın dipli bir kızartma tavasında orta ateşte ısıtıp, yağ ısınınca arpacık soğanları, mantarlar ve kekiği koyun ve sürekli karıştırarak 7 dakika kadar pişirin. Tuzu serpip, domatesler, sirke, bal, limon suyu ve karabiberi ekleyerek, karıştırın. Karışımı ara sıra karıştırarak, domatesler yumuşayıncaya kadar (4 dakika) pişirin. Maydanozları serpip, tavayı ateşten alın ve bir kenarda ılınmaya bırakın.
Göbek salata (ya da marul) yapraklarını dört servis tabağına bölüştürüp, tavadaki salatayı üstlerine dökerek, servis yapın.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 24 misafir