Pırasalı Bonfile (Çin)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Pırasalı Bonfile (Çin)

Mesaj gönderen moments » 20 Kas 2008, 22:26

Resim

Pırasalı Bonfile (Çin)

MALZEMELER
500 gr Küp Şeklinde Keilmiş Yağsız Bonfile
1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
1 ÇorbaKaşığı Susam Yağı
2 Çay Kaşığı Mısır Nişastası
500 gr Pırasa
3 Adet Küçük Taze Soğan
2 Çay Kaşığı Sıvıyağ
2 Çay Kaşığı Şeker
1/2 Su bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı ince Dilimlenmiş Maydanoz
Tuz , Karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Bir kabın içinde et parçalarını, et suyunu, mısır nişastasını, soya sosunu, 1 çorba kaşığı susam yağını, karabiberi, tuzu karıştırın.
Yarım saat buzdolabında bekletin.
Pırasayı ve soğanı enine ince ince doğrayın. Çin tavasının içinde sıvı yağı ısıtıp etleri 1-2 dakika pişirin.(sadece dışı biraz kahverengileşsin). İçine pırasa ve soğanı ekleyip, 3-4 dakika daha tavada çevirip, tabağa alın.
Üzerine süslemek için maydanoz serpiştirip servis yapın.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Kullanıcı avatarı
berfin
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 221
Kayıt: 18 Eyl 2008, 14:49
İletişim:

Re: Pırasalı Bonfile (Çin)

Mesaj gönderen berfin » 30 Ara 2008, 18:58

denemedim ama güzele benzio :dil:
' Biraz değiştim, Her şey kadar, herkes kadar, sen kadar.. Değiştim..Unutamadığım sözlerinin arasında sıkışıyorum, Bir yanım kendimi kolluyor bir yanım seni..Ben benimle savaşıyorum,Seninle değil..Çok çalıştım. Gitmeye de kalmaya da…İkisi de aynı acı, ikiside rezil...Daha öncede gitmiştim... Ama böyle kalarak değil..!! Can YÜCEL

Cevapla

“Çin Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir