Erişteli çorba (Çin)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Erişteli çorba (Çin)

Mesaj gönderen moments » 20 Kas 2008, 21:59

Resim

Erişteli çorba (Çin)

4 porsiyon
200 g sığır filetosu,
1 çorba kaşığı soya sosu,
1 çorba kaşığı baharat karaşımı,
2 çorba kaşığı susam yağı,
1 kırmızı biber,
1 sap pırasa,
1 litre etsu (tablet),
200 g dondurulmuş bezelye,
30 g Çin eriştesi (Soe Oen -Suzi Wan),
karabiber,
1 bıçak ucu Sambal Oelek,
1 bağ soğancık.

Fileto eti liflerin enine göre şeritler halinde dilimleyin. Soya sosu, seri ve susam yağından terbiye hazırlayın. Etleri terbiyede yaklaşık 1 saat süre ile bekletin. Biberi ayıklayıp yıkayın ve baklava şeklinde doğrayın. Pırasayı dilimleyin. Etsuyunu kaynatın. Et, bezelye, biber, pırasa ve erişteleri ilave edin, hepsini yaklaşık 5 dakika kaynatın. Kalan terbiyeye, karabiber, Sambal Oelek ilave edin. Soğancıkları ayıklayıp kıyın ve servis yapmadan önce çorbaya katın.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Çin Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir