Portakallı Piliç Göğsü

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eceeee
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 3062
Kayıt: 15 Ağu 2008, 01:43
Konum: Pasifik Okyanusu'nda :)
İletişim:

Portakallı Piliç Göğsü

Mesaj gönderen Eceeee » 06 Eki 2008, 12:53

Portakallı Piliç Göğsü
Resim
Malzemeler

Mutfak
Zorluk 2
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

4 Adet ince piliç göğsü
1 Çay bardağı un
2 Çorba kaşığı tereyağı
1/2 Kahve fincanı zeytinyağı
2 Çorba kaşığı portakal suyu
1 Çorba kaşığı tatlı şarap
Tuz ve karabiber
Biberiye otu

Hazırlanışı
Göğüs etlerini yıkayıp kağıt havlu ile suyunu alın.
Un, tuz ve karabiberi karıştırın, etleri bu karışıma bulayın.
Zeytinyağı ve tereyağını bir tavaya koyup kızdırın.
Etleri kızartın ve üzerlerine biberiye otu serpin.
Piliç göğsünü servis tabağına alın ve portakal suyu ile tatlı şarabı gezdirerek servis yapın.
" düş uçacak bahara doğru "

Cevapla

“Türk Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 31 misafir