İncir Reçelli Çörek

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eceeee
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 3062
Kayıt: 15 Ağu 2008, 01:43
Konum: Pasifik Okyanusu'nda :)
İletişim:

İncir Reçelli Çörek

Mesaj gönderen Eceeee » 06 Eki 2008, 12:46

İncir Reçelli Çörek
Resim
Malzemeler

Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem

5 Su bardağı elenmiş un
1 Su bardağı tozşeker
100 gr margarin
1 Su bardağı süt
2 Adet yumurta
30 gr yaş maya
1 Tutam tuz
1 Adet limon kabuğu rendesi
20 Adet incir reçeli tanesi
Üzerine :
Margarin
Pudra şekeri





Hazırlanışı
Mayayı 1 sı bardağı sıcak süt ile eritin.
Bir süre kabarmasını bekleyin.
Unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın.
Limon kabuğu rendesini de ekleyin.
Gerekirse 1-2 çorba kaşığı daha un ekleyin.
Hamuru yoğurduktan sonra üzerine nemli bir örtüp, 2 saat mayalanmasını bekleyin.
2 Kat kabaran hamurdan parçalar koparın.
Yuvarlayıp, içlerine birer incir reçeli tanesi koyun.
Hamuru açık yeri kalmayacak şekilde kapatın.
Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.
Her birinin üzerine bir parça margarin koyun.
200 dereceli fırında pembeleşene dek pişirin.
Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
" düş uçacak bahara doğru "

Cevapla

“Türk Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir