Yoğurtlu Sebze Gözlemeleri (İtalya)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Yoğurtlu Sebze Gözlemeleri (İtalya)

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 17:30

Yoğurtlu Sebze Gözlemeleri (İtalya)

60 g (8 çorba kaşığı) un
60 g (8 çorba kaşığı) kepekli un
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı garam masala (özel Hint baharat karışımı; isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1/2 tatlı kaşığı kakule
1 çorba kaşığı yağsız yoğurt
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
100 g patates (soyulup rendelenmiş)
100 g kereviz (soyulup rendelenmiş)
Kişnişli ve yoğurtlu harç:
175 g süzme yoğurt
bir tutam tuz
1/2 tatlı kaşığı limon suyu
1/2 tatlı kaşığı taze rendelenmiş limon kabuğu
1 demet taze kişniş (isteğe bağlı)

Harcı hazırlamak için bütün harç malzemesini bir kâsede karıştırıp, geniş bir çukur tabağa boşaltarak, tabağı buzdolabına kaldırın.
Gözlemelerin sulu hamurunu yapmak için unu, kabartma tozunu ve tuzu geniş bir kâseye eleyin. Kalın tabanlı bir tavada garam masalayı güzel bir koku salana kadar (yaklaşık 2 dakika) kavurun (isteğe bağlı). Kâsedeki unlu karışıma kavrulmuş garam masalayı (isteğe bağlı), zerdeçalı ve kakuleyi katıp karıştırın. Unun ortasında bir çukur açıp, yoğurdu yaklaşık 1/2 su bardağı suyla karıştırdıktan sonra çukura koyun. Çiçekyağını da katıp, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırmaya devam ederken, patates ve kereviz rendelerini de katın.
Önce fırınınızı 170 °C'a ısıtın. Bir krep tavasını ya da büyük bir tavayı orta ateşe oturtup, birkaç damla soğuk su damlatarak, çıtırdamaya başlayıncaya kadar ısıtın. Çıtırdamaya başlayınca, bir çorba kaşığıyla tavaya sulu hamurdan aralıklı olarak birkaç kaşık koyup, kaşığın tersiyle hafifçe bastırarak yuvarlak bir biçim verin. Orta ateşte gözlemelerin her iki yüzlerini hafifçe kızarana kadar (4 - 5 dakika) pişirin (arada, birini kaşığın ucuyla kesip, sebzelerin yumuşaklığını kontrol edin). Pişen gözlemeleri bir fırın tepsisine çıkarıp, üstlerini alüminyum folyoyla kapatın. Tepsiyi fırına sürüp, gözlemeleri, kalan gözlemeleri pişirinceye kadar sıcak tutun. Bütün gözlemeler pişince (tavaya yapışmaya başlarlarsa, biraz çiçekyağı koyun), geniş tabaklara ya da bir tepsiye yerleştirip, üstlerine buzdolabındaki kişnişli ve yoğurtlu harçtan birer tatlı kaşığı koyarak, servis yapın.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir