Ançüezli Domatesli Fondu (İtalya)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Ançüezli Domatesli Fondu (İtalya)

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 17:29

Ançüezli Domatesli Fondu (İtalya)

7 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4 ançüez filetosu (yıkanarak tuzu atıldıktan sonra, süzdürülmüş)
750 g domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılarak iri parçalar halinde doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı kekik
1 1/2 çorba kaşığı salça
1 1/2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 1/2 tatlı kaşığı pekmez
250 g brokoli (yalnızca çiçekli bölümleri)
175 g mantar
1 tatlı kaşığı kıyılmış fesleğen
1 iri tatlı kırmızıbiber (sap ve çekirdekleri temizlenerek, iri parçalar halinde doğranmış)
1 iri sarı biber (sap ve çekirdekleri temizlenerek, iri parçalar halinde doğranmış)
350 g karnabahar (yalnızca çiçekli bölümleri)

Kalın dipli bir tencereye sarımsakları ve zeytinyağını koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak 10 dakika kızartın (kızartırken sarımsakları bir tahta kaşığın tersiyle bastırarak yumuşatın). Ançüezleri ekleyip, sürekli karıştırarak ve sarımsakları ezmeye devam ederek kısık ateşte, 5 dakika daha pişirin. Domatesleri, kekik, salça, sirke ve pekmezi koyup, ara sıra karıştırarak 20 - 30 dakika pişirin.
Bu arada bir tencereye 2,5 cm yüksekliğinde su koyup, içine buğulama kabını yerleştirin. Tencereyi ateşe oturtup, suyu birtaşım kaynatın. Kaynayınca brokolileri koyup, üstünü sıkıca örterek buharda 1 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakın. Mantarları ıslak bir bezle silip, lokma büyüklüğünde doğrayarak bir kenara bırakın.
Bir salata kâsesinin üstüne bir süzgeç yerleştirip, tenceredeki domates sosunu süzgece boşaltın ve kaşıkla bastırarak, bütün özünü kâseye geçirin. Süzgeci kaldırıp, fesleğeni sürekli karıştırarak kâsedeki sosa katın. Sosu fondu kabına döküp, fondu ısıtıcısının üstüne koyun.
Brokolileri, mantarları, biberleri ve karnabaharı bir servis tabağına dizip, servis yapın

Not: Fondu çatalları, uzun bambu çubukları ya da tahta şişlerle alınıp, sıcak sosa batırılarak yeneceklerdir.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 12 misafir