Domates Pestolu Spagetti (İtalya)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Domates Pestolu Spagetti (İtalya)

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 16:10

Resim

Domates Pestolu Spagetti (İtalya)

Malzeme
- 1 paket spagetti
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Domates Pesto Sosu İçin
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
- 3 adet domates
- 6 yemek kaşığı sıvı Sana
- Tuz-karabiber
- 75 gr. rende peynir (permasan)

Hazırlanışı
Tuzlu ve zeytinyağlı suda spagettileri 8 dakika haşlayıp, süzünüz.
Tencerenin içinde süzdüğünüz makarnaları sıcakken 2 yemek kaşığı sıvı Sana ile yağlayınız.
Domates Pestosu
Domateslerin kabuklarını soyup, doğrayınız.
Sarımsakları ayıklayıp, ince ince kıyınız.
Tavada kalan 4 yemek kaşığı sıvı Sana?yı kızdırıp, dolmalık fıstık ve sarımsakları kavurunuz.
Çekilmiş ceviz, kuru fesleğeni ekleyip, sote ediniz.
En son doğranmış domatesleri ilave edip, tuz ve karabiber ile baharatlandırınız.
Bir taşım kaynatıp, mixerde püre haline getiriniz.
Servis kabına aldığınız haşlanmış spagettinin üzerine sosu döküp, rende peynir ile servis ediniz.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir