
Domates ve Fesleğen Soslu Tagliatelle (İtalya)
Malzeme
- 1 paket tagliatelli makarna (uzun erişte)
- 1 paket taze fesleğen
- 2-3 diş sarmısak
- 3-4 adet domates
- 4-5 yemek kaşığı sıvı Sana
- Tuz-karabiber
Hazırlanışı
Fesleğenler ayıklayıp, yıkayıp, ince, ince doğrayınız.
Domateslerin kabuklarını soyup, küp, küp doğrayınız.
Sarmısakların kabuklarını soyup, kıyınız.
Tavada sıvı Sana'yı kızdırıp, sarmısakları kavurunuz.
Domates ve fesleğeni ilave edip, tuz ve karabiber ile tatlandırınız.
Tagliatelliyi 11 dakika tuzlu, yağlı suda haşlayıp süzünüz.
Soğuk sudan geçirmeden sos ile karıştırıp servis yapınız.