Taze Patatesli Rozbifli Ekmek Dilimleri

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Taze Patatesli Rozbifli Ekmek Dilimleri

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 17:26

Taze Patatesli Rozbifli Ekmek Dilimleri

175 g taze patates
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (yumuşatılmış)
4 ince çavdar ekmeği dilimi
4 körpe kırmızı lahana yaprağı (ekmek dilimlerinin üstünü kaplayacak büyüklükte; yıkanıp süzdürüldükten sonra kurulanmış)
175 g az pişmiş rozbif (bütün yağı alınıp, ince dilimlenmiş)
Hardal sosu:
2 tatlı kaşığı ceviz yağı (ya da ayçiçek yağı)
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
bir tutam tozşeker
1 tatlı kaşığı taneli hardal
bir tutam taze çekilmiş karabiber

Patatesleri kazıyıp, birtencereye koyun. Tencereyi ateşe oturtarak yumuşayıncaya (ama dağılmamalıdırlar) kadar (10 dakika) nisirin. Bu arada hardal sosu malzemesini bir kâsede kariştirıp, bir kenara bırakın. Tencereyi ateşten alıp, patatesleri bir süzgeçte iyice süzdükten sonra soğumaya bırakın. Ekmek dilimlerine tereyağını sürüp, her birinin üstüne 3 kırmızı lahana yaprağı koyun. Patatesleri dilimleyip, yaprakların üstüne yerleştirin. Üstüne rozbif dilimlerini koyup, hazırladığınız sostan kaşıkla üstlerine dökün ve servis yapın.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 31 misafir