Krem Peynirli Dondurma (İtalya)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Krem Peynirli Dondurma (İtalya)

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 15:59

Resim

Krem Peynirli Dondurma (İtalya)

Malzeme
- 30 gr çekilmiş şamfıstık
- 30 gr ceviz
- 30 gr fındık
- 30 gr kiraz şekerlemesi
- 50 gr kuru kayısı
- 30 gr kuş üzümü
- 500 gr krem peynir (ricotta peyniri)
- 125 gr pudra şekeri
- 3 adet yumurta
- 1 adet limon kabuğu
- 1 adet portakal kabuğu

Hazırlanışı
Kuru kayısıları küçük küçük kesiniz.
Mixerde şamfıstık, fındık ve cevizleri çekip içine portakal ve limon kabuklarını rendeleyiniz.
Kiraz şekerlemelerini de dörde kesiniz.
Derin bir kabın içinde çekilmiş şamfıstıki fındık, ceviz, kiraz şekerlemesini, kuş üzümünü ve kayısıyı karıştırınız.
Karışıma krem peyniri ekleyip iyice karıştırınız. Ayrı bir kabın içinde yumurta beyazını ve pudra şekerini köpürtene kadar çırpınız. Çırpıcıdan düşmeyecek kadar sertleşen yumurta beyazını, yavaş yavaş krem peynir, kuru meyve karışımına ekleyiniz.
(Çok fazla karıştırırsanız yumurta beyazı çöker)
Tatlıyı koyup ters çevireceğiniz kabın içine strech folio koyup, hazırladığınız karışımı içine döküp, buzlukta en az 4-5 saat dondurunuz.
Servis yapmadan önce, tabağa ters çevirip strechi çıkarınız. İster bütün olarak, isterseniz dilimliyerek servis yapabilirsiniz.
Üzerini çırpılmış krema ile süsleyebilirsiniz.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir