KETEHA RALMİ (FAS)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eceeee
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 3062
Kayıt: 15 Ağu 2008, 01:43
Konum: Pasifik Okyanusu'nda :)
İletişim:

KETEHA RALMİ (FAS)

Mesaj gönderen Eceeee » 21 Kas 2008, 19:56

KETEHA RALMİ (FAS)
Resim
Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
1 kilo koyun (kürek tarafından veya filetoluktan kesilecek),
125 gram sadeyağ,
150 gram zeytin,
2 baş soğan,
1/2 çay kaşığı zencefil,
1 çimdik safran,
birkaç kişniş yaprağı,
yeteri kadar tuz,
3 lim garas mallah.

Yapımı: Eti eşit irilikte parçalara doğramalı.
Düz altlı bir tencerede yağı eritmeli. Ateşten indirince buna safranla zencefili ve yeteri kadar tuzu katmalı. Bu karışımı çabuk çabuk karıştırırken sicim gibi akıtarak bir bardak su katmalı. Yavaş yavaş soğuyacak olan yağ mayonez kıvamına gelince et parçalarını katmalı. Etlerin üstünü örtecek kadar da su dökmeii. İnce ince doğranmış soğanla kişniş yapraklarını da kattıktan sonra tencereyi kuvvetli bir ateşe oturtmalı. Vakit vakit karıştırılacak yemeğin salçası koyu bir boza kıvamına gelince çekirdekleri çıkarılmış zeytinlerle lim garas mal-lahları katmalı. Yemeği beş dakika daha ateşte tuttuktan sonra içindeki kişniş yapraklarını çıkarıp atmalı ve servis tabağına aktardıktan sonra sıcak sıcak servis yapmalı.
" düş uçacak bahara doğru "

Cevapla

“Arap Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir