Cezayir Çorbası

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eceeee
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 3062
Kayıt: 15 Ağu 2008, 01:43
Konum: Pasifik Okyanusu'nda :)
İletişim:

Cezayir Çorbası

Mesaj gönderen Eceeee » 21 Kas 2008, 19:29

Cezayir Çorbası
Resim
Kullanılacak malzeme (4 kişilik): 600 gr koyun döşü, 100 gr kuru fasulye, 100 gr nohut, 3 soğan, 4 domates, 2 dolmalık biber, 1 diş sarmısak, 1 demet maydanoz, 200 gr tel şehriye (kalın), 1 tutam kekik, 1 tutam kırmızıbiber, 1 çay kaşığı karabiber, 6 çorba kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar tuz.

Yapılışı: Fasulyeyle nohut bir gece önceden suya konup ıslatılır. Koyun eti döşü satırla ufak parçalara doğranır veya kasaptan böyle doğranmış olarak alınır. Domateslerin kabukları soyulduktan sonra çekirdekleri çıkarılıp ufak parçalara doğranır. Soğanlar yarımay biçiminde doğranır. Maydanoz temizlenip yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. Dolmalık biberler yıkanıp çekirdekleri ve çekirdek yatakları atıldıktan sonra kıyarcasına ince doğranır. Bir tencereye altı kaşık zeytinyağı konur ve tencere kuvvetli bir ateşe oturtulduktan sonra soğan içine atılır. Tahta bir kaşıkla karıştırılacak soğanların rengi dönmeye başlayınca, buna ufak ufak doğranmış bir diş sarmısak, domates, dolmalık biber parçaları, kekik, kırmızıbiber, ^doğranmış et, kıyılmış maydanoz katılır. Tuzu ve karabiberi de serpildikten sonra bir buçuk İt su ile nohut ve fasulye de boşaltılır ve kabın ağzı örtülüp orta ısılı bir ateşte kaynamaya bırakılır. Beri yanda kalın tel şehriye kaynar tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlanır. Çorba iki saat kadar piştikten sonra tencereye suyu süzülmüş haşlanmış tel şehriye katılır. Karıştırılır ve beş dakika daha kaynatılır. Sonra çorba servis kâsesine alınıp sofraya çıkarılır
" düş uçacak bahara doğru "

Cevapla

“Arap Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 19 misafir