Çin Usulü Balik (Çin)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Çin Usulü Balik (Çin)

Mesaj gönderen moments » 20 Kas 2008, 22:28

Resim

Çin Usulü Balik (Çin)

MALZEMELER
kg alabalik, pullari kazinip, içi temizlenmis, ancak kafasi ve kuyrugu
üstünde birakilmis
Tuz ve karabiber
1 yemek kasigi ayçiçek yagi
1 demet taze sogan, 2.5 cm boyunda kesilip uzunlamasina ikiye bölünmüs
1 küçük parça taze kök zencefil, veya kuru zencefil
1 küçük yesil biber, dilimlenmis
100 gr mantar, çok ince dilimlenmis
2 yemek kasigi soya sosu
Taze sogan, süslemek için
Ayçiçek yagi, yaglamak için

YAPILIŞ TARİFİ
Firini 180 C'ye isitin. Baligi alacak kadar büyüklükte alüminyum folyo kesip
yaglayin.
Baligi kurulayip içini disini tuz ve biberleyin. Folyonun üstüne koyun.
Bir tavada yagi isitin, taze sogani, zencefili, yesil biberi ve mantari ekleyip,
sik sik karistirarak 1 dakika pisirin. Soya sosunu ekleyip,
bir iki defa karistirarak 1 dak. daha pisirin.
Karisimi baligin üstüne döküp folyonun kenarlarini kapatin.
Firinda 45 dak. pisirin
Baligi dikkatlice bir servis tabagina alin. Taze sogan ve mantarlarla
süsleyip, sosunu üzerine döktükten sonra servis yapin.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Çin Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir