Tavuklu Chop Suey (Çin)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Tavuklu Chop Suey (Çin)

Mesaj gönderen moments » 20 Kas 2008, 21:53

Resim


Tavuklu Chop Suey (Çin)

4 kişilik
400 g tavuk göğüsü,
3 çorba kasığı soya sosu,
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı glutamat,
biber,
tuz,
3-6 kurutulmuş Mu-Err mantarı,
250 g pirinç,
2 havuç,
2 büyük baş soğan,
2-3 lahana yaprağı,
1 fincan bambu filizi,
1 pırasa,
250 g soya fasulyesi filizi,
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ,
1 diş sarmısak,
1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil,
1 küçük fincan tavuk suyu (komprime),
1 tatlı kaşığı nişasta

Etleri şerit halinde doğrayın. Soya sosu, şeker, glutamat, biber ve tuzdan terbiye hazırlayın. Etleri 30 dakika terbiyenin içine yatırın. Mantarları ılık suya bastırın. Pirinci pişirin. Havuçları, soğan, lahana ve bambu filizlerini şerit halinde kesin, pırasayı dilimleyin. Soya filizlerini yıkayarak, suyunu iyice süzün.
Bir tavada biraz yağ kızdırın, ezilmiş sarmısağı ve zencefili katın. Sebzeleri ve suları süzülmüş mantarları ilave edin, 8 dakika kızartın ve bir tabağa alın. Kalan yağı tavaya dökün, eti kızartın, sebzeleri katın. Eti ve sebzeleri iyice karıştırın, tavuk suyunu dökün, nişasta ile koyulaştırın, tuzunu, biberini ve şekerini ayarlayın. Chop Suey'yu haşlanmış pirinç ile birlikte bir servis tabağına alın.


Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Çin Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir