Çin Tavası

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Çin Tavası

Mesaj gönderen moments » 20 Kas 2008, 21:49

Resim
Çin Tavası

4 kişilik
MALZEME:
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
400 g kıyma,
2 havuç,
1 bağ yeşil soğan,
250 g soya fasulyesi filizi,
200 g çin makarnası,
tuz,
karabiber,
soya sosu,
bir kaç damla susam yağı

1. Yağı bir tavada kızdırın, kıymayı kızartın. Kıymayı tavadan çıkartıp bir tabağa alın. Havuçları soyup kibrit şeklinde doğrayın. Soya filizlerini yıkayarak bir süzgeçte damlatın.
2. Makarnaların üstüne ılık su dökün ve 10 dakika kabarmaya bırakın. Soğanları tavada kızartın.
3. Havuçları ve soya filizleri ilave edip kısa bir süre kızartın. Makarnaların suyunu damlatın, makas ile parça halinde kesin ve kıyma ile birlikte sebzelere ilave edin. Ateşi açın, hepsini iyice kızartın. Tuzunu, biberini, soya sosu ve susam yağı ayarlayın.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Çin Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 14 misafir