BAMBU SEPETİNDE HURMALI ELMA (ÇİN)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

BAMBU SEPETİNDE HURMALI ELMA (ÇİN)

Mesaj gönderen moments » 20 Kas 2008, 21:48

Resim
BAMBU SEPETİNDE HURMALI ELMA (ÇİN)

4 kişilik
100 g taze ya da kuru hurma,
4 elma,
75 g beyaz nöbet şekeri,
2 yemek kaşığı toz şeker

1. Hurmaları yıkayarak bir tencereye atın, yeterince su koyun ve kısık ateşte 4 - 8 dakika haşlayın, ılınmaya bırakın. Hurmaları sudan çıkartıp çekirdeklerini ayıklayın (100 g hurma suyu saklayın).
2. Elmaları yıkayarak kurulayın, içlerini oyun.
3. Elmaların içine hurma doldurun. Elmaları dik olarak bir bambu sepetine oturtun (bambu sepetleri Çin marketlerinde bulunur).
4. Sepeti içine alacak kadar geniş bir tencereye (varsa wok) 1 litre su dökün. Sepeti tencerenin içine oturtun, harlı ateşte yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakın.
5. Geriye kalan hurma suyunu bir taşım kaynatın, nöbet şekeri ve toz şekeri atın, şurup haline gelince tencereyi ateşten alın.
6. Elmaları altıya bölün, üzerine şurup damlatın, derhal servis yapın.





Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Çin Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 30 misafir