Soya Sosu

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Soya Sosu

Mesaj gönderen moments » 20 Kas 2008, 21:04

Resim
Soya Sosu

Yarı kg kuru soya fasulyesi
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tuz
5 su bardağı su

Soya fasulyesi yumuşayana kadar haşlanır. Suyu süzülür ve unla şeklini kaybedene kadar yoğrulur. Düz bir tabağa konur, güneşe bırakılır. 1 hafta kadar bekletilir. (Küflenmesi gerekir.) Sonra uygun büyüklükte çukur bir kaba aktarılır. Üzerine su ve tuz konur. Tekrar güneşe bırakılır. Yaklaşık 2 hafta bekletilir. Sıvı kısım altta birikir. Süzgeçten geçirerek şişeye doldurulur.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Çin Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir