Galetalı Çin Böreği

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Galetalı Çin Böreği

Mesaj gönderen moments » 20 Kas 2008, 22:28

Resim

Galetalı Çin Böreği

MALZEMELER
6 Adet Yufka
4 Adet Yumurta
2 Adet Soğan
2 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Kg. Dana Eti
1 Küçük Konserve Bezelye
2 Adet Havuç
2 Adet Sivribiber
1 Çay Kaşığı Yenibahar
1 Çay Kaşığı Kırmızı Biber
Tuz
Galeta Unu

YAPILIŞ TARİFİ
Tavaya 2 çorba kaşığı margarin alın. Eridikten sonra yemeklik doğradığınız
soğanı ekleyin. Pembeleşene dek kavurun. Tavla zarı iriliğinde doğranmış
dana etini ilave edin. Bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Küçük küpler
şeklinde doğradığınız havuç ve sivribiberleri ekleyin. Birkaç dakika
kavurun. Suyunu süzdüğünüz bezelye konservesini ilave edin. Yenibahar,
kırmızı toz biber ve tuzu ekleyin. Tavayı ateşin üzerinden alın.
4 adet yumurtanın akını ve sarılarını ayırın. Sarıların üzerine çok az süt
ekleyin ve karıştırın. Bir kenarda bekletin.
İlk yufkayı düz bir zemine serin. Yumurtanın akını bir fırça yardımıyle her
yerine sürün. İkinci yufkayı üzerine yerleştirin. Bıçakla 4 eşit parçaya
kesin. Her parçanın ortasına hazırladığınız içten bir miktar koyun.
Kenarlarını içe doğru katlayın. Dört parmak genişliğinde olacak şekilde
katlayın.
Önce yumurta sarılarına batırın. Sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı
yağda arkalı önlü kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Çin Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir