KIYMALI ÇİN OMLETİ

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

KIYMALI ÇİN OMLETİ

Mesaj gönderen moments » 20 Kas 2008, 22:07

Resim

KIYMALI ÇİN OMLETİ

Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
400 gram koyun veya dana kıyması,
150 gram un,
2 yumurta,
1 diş sarmısak,
4 tatlı kaşığı sambal oelek (bir cins kırmızı çin biberi),
2 kaşık soya salçası,
1/10 litre et suyu,
50 gram baharat, (tarçın, yenibahar, cevzi bevva, kişniş tozu, kekik)
yeteri kadar zeytinyağı,
karabiber ve tuz.

Yapımı: Porselen bir kâseye unu koymalı. Bunun üstüne bir tüm yumurtayla ikinci yumurtanın sarısını, bir çimdik tuzla suluca bir hamur yapmaya yetecek kadar su katmalı ve karışımı iyice karıştırarak su. lu omlet hamurunu hazırlamalı. Bir tavaya yeteri kadar zeytinyağı koyarak yirmişer santim çapında omletler pişirme-li Ancak omletlerin bir yüzleri nar gibi kızarırken öbür yüzlerini çok kızartmamak gerekir.
Bir güvece kıyılırcasına ince doğranmış sarımsakla iki kaşık zeytinyağını koymalı, içine kıymayı da attıktan sonra güveci orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Tahta kaşıkla karıştırarak kıymayı kavururken tarçını, kişniş tozunu, yeni baharı, cevz.i bevva-yı. kekiği serpmeli. Sambal oelek'i ve so. ya salçasını da kattıktan sonra hepsini birlikte karıştırarak kavurmalı. Et suyunu da kattıktan sonra bu karışımı vakit vakit karıştırarak pişirmeli. Kıymalı karışımın suyu çekilince güveci ateşten indirmeli.
Her omlet parçasının ortasına (çok kızarmış yüzlerine) bu kıymalı karışımdan kaşıkla birer parça koymalı. Harcı içinde bırakarak omletleri ikiye katlamalı uçlarının yapışması için de bir fırçayla yumurta akı sürmeli.
Omletlerin doldurulması ve uçlarının ya. pıştırılması sona erince bunları bol zeytinyağı içinde nar gibi oluncaya kadar kızartmalı.
Kızaran omletleri servis tabağına almalı ve yanında bir çin salçası olduğu halde servis yapmalı.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Çin Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir