Tang su yuk (Tatlı ekşi soslu tavuk)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Tang su yuk (Tatlı ekşi soslu tavuk)

Mesaj gönderen moments » 20 Kas 2008, 22:03

Resim

Tang su yuk (Tatlı ekşi soslu tavuk)

Malzemeler
1 kg kemiksiz beyaz et
2 adet soğan
2 adet tatlı sivribiber
2 adet havuç
Kırmızıbiber
Patates nişastası
Sos için:
1 kaşık salça,
1 kaşık şeker,
1 kaşık sirke,
1 limon suyu,
1-2 bardak su

Etler kuş başı doğranıp patates nişastasına bu-lanarak sıvı yağda kızartılır. Kızaran etler beş dakika soğumaya bırakılır ve ardından bir kez daha kızartılır. Salça, limon suyu, sirke, şeker ve sudan oluşan sos hazırlanır. Sebzeler doğranarak diri kalacak kıvamda kızartılır ve sosa Satılır. Son zamanlarda bu sos marketlerde de hazır olarak bulunmakta. Son olarak tavuk eti sosa eklenir. Kıvam elde etmek için sosa biraz patates nişastası katılarak pişirme işlemine devam edilir. Yemek susamla süslenerek servis yapılır.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Çin Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 24 misafir