2,5 YAŞ DÖNEMİ KRİZİ

Kullanıcı avatarı
Eceeee
Rep Gücü
Rep Gücü
İletişim:

2,5 YAŞ DÖNEMİ KRİZİ

Mesaj gönderen Eceeee » 08 Eki 2008, 16:33

2,5 YAŞ DÖNEMİ KRİZİ
Resim

SORU
------------------------------------------------------
2,5 yasindaki kizim cok agresif ve negatif her soyleneni algiliyor fakat bazen isine geleni yapiyor bazende yapmiyor.butun gun annesiyle birlikte ve bu sabah yaptigi enteresan
annesi el isi ile ilgili bir sey yapmak icin oturmus ve calısmaya baslamis bizim kizimizda annesine bugune kadar hic soylemedigi birsey soylemis telefonu annesine getirmis ve bana babannemi ara demis anneside sasırmasına ragmen aramis ve babannesi ile konusmasi icin telefonu kıza vermis ve kizimin ilk soyledigi sey babanne annem bana vurdu demis ve daha sonra yine ilk olan gel beni buradan al ve size gotur demiş bunu aksam eve geldigim zaman annesi bana soylediginde sok oldum
cocugum ılk defa bize yalan soyledigini duydum bunun onune nasil gececegiz.
bu arada cocugumuz 15 ve 18 aylıkken havale gecırdı
doktorumuz cocugun bıraz asabı olabilecegi hakkinda bizi bilgilendirdi ama net bir bilgi istiyorum
bu yastaki cocugumla nasil ilgilenebilirim ve neler yapmaliyim.
tesekkurler

CEVAP
------------------------------------------------------
ŞU AN ÇOCUĞUNUZ 2,5 YAŞ ÇOCUĞU İÇİN ŞAŞIRILMAYACAK DAVRANIŞLARI SERGİLİYOR.2,5 YAŞ,GELİŞİMİN EN BÜYÜK KRİZ DÖNEMLERİNDEN BİRİ OLARAK KABUL EDİLİR.BİZ BU DÖNEMİ SERKEŞLİK DEVRESİ OLARAK NİTELENDİRİYORUZ. 2,5 YAŞ ÇOCUĞUN SİNİR SİSTEMİNİN GELİŞİMİNDE BİR ARA EVREDİR. BU ZORLU DÖNEMDE ÇOCUK,DENGESİZ,KARARSIZ,OLUMSUZ VE İSYANKARDIR.BÜYÜKLERİN SÖZÜNÜ DİNLEMEZ,HATTA TAM TERSİNİ YAPAR,EYLEMLERİ KISITLANDIĞINDA ÖFKELENİR,ÇEVRESİNDEN YARDIM İSTEMEZ VE KENDİ BAŞINA BAŞARMAYI AMAÇLAR.ÇÜNKÜ O MEKANA HÜKMETMEK ARZUSUNDADIR.HAREKETLİDİR HERŞEYİ ELLEMEK İSTER. ANCAK ÇEVRENİN KOYDUĞU YASAKLAR NEDENİYLE İLK ÖNEMLİ ÇATIŞMALAR BAŞLAR.BU DÖNEM HER ÇOCUKTA GÖRÜLEBİLEN DOĞAL BİR GEÇİŞ EVRESİDİR.BU SEBEPTEN DOLAYI ÇOCUĞUNUZUN BİR TAKIM ANLAMSIZ DAVRANIŞLARINI DA ANLAYIŞLA KARŞILAMANIZI TAVSİYE EDERİM.AKSİ TAKTİRDE ÇOCUĞUNUZUN KARŞI KOYMA BUNALIMLARI UZAYABİLİR.
ÇOCUĞUNUZ HIRÇINLAŞTIĞI,OLUMSUZLAŞTIĞI,ÖFKE NÖBETİ GEÇİRDİĞİ DÖNEMLERDE SAKİN VE SABIRLI BİR TUTUM İZLEYİN.İLETİŞİMİN TEMEL İLKELERİNİ UYGULAYIN.TÜM DİKKATİNİZİ ONUN ÜZERİNDE YOĞUNLAŞTIRIN.GÖZ KONTAĞI KURUN.CİDDİ BİR YÜZ İFADESİ TAKININ ONA YAKLAŞIN VE DİNLEYİN.DUYGULARINA SAYGI GÖSTERİN,ONU ANLAMAYA ÇALIŞIN.KARARLI BİR SES TONUYLA KONUŞUN.GEREKİRSE ÇOCUĞUNUZUN DİKKATİNİ BAŞKA BİR KONUYA YÖNLENDİRİN.UNUTMAYIN BU DÖNEM GEÇİCİDİR.
ÇOCUĞUNUZUN ÇABALARINI DAİMA DESTEKLEYİN.ÇOCUĞUNUZUN VAROLAN ENERJİSİNİ BOŞALTMASI İÇİN ETKİNLİKLER PLANLAYIN VEYA FIRSATLAR YARATIN. RESİM VE BOYAMA ÇALIŞMALARI YAPTIRIN. EV İŞLERİ İÇİN UFAK YARDIMLAR İSTEYİN, ÇOCUĞUNUZLA DIŞARIYA KISA GEZİNTİLER YAPIN. ÖZELLİKLE TOP VE KOŞMACA OYUNLARI ÇOCUĞUN ENERJİSİNİ HARCAMASI İTİBARİYLE ÇOCUĞUN UYKYU DÜZENİNE İYİ GELECEĞİ GİBİ GÜNLÜK GERİLİMİNDENDE ARINMASINI SAĞLAYACAKTIR.
" düş uçacak bahara doğru "

“Çocuk Sağlığı ve Bakımı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir