Baharatın Faydaları..

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Baharatın Faydaları..

Mesaj gönderen moments » 20 Eyl 2008, 17:32

Baharatın Faydaları


Baharatın tıptaki faydaları çok eskiden beri bilinmektedir Bu yöntemle tedavide kullanılan baharatlar yan etki göstermemektedir Bu türlü tedavinin tarihi çok eskiye dayanmaktadırAşağıda bazı tedavi yöntemleri verilmiştir



AĞIZ YARALARI

Sirke ve susam yağı karışımı ile gargara yapılabilir

Birer çorba kaşığı böğürtlen yaprağı, hunnap, mercimek ve sinirli yapraktan oluşan karışımı kaynatıp, ılıkken gargara yapabilirsiniz

Kuru üzüm, anason ve balı aynı ölçüde karıştırıp, yaraların üzerine sürebilirsiniz

Bol kekik çiğneyin



AKCİĞER RAHATSIZLIKLARI

Isırgan tohumu, karabiber, mürsafi, bal ve hardal eşit miktarda karıştırılır ve sabah akşam birer çorba kaşığı yenir



ALERJİ

100gr ısırgan otu + 100gr kırkkilit otu karışımını çay gibi demleyip, günde 3 çay bardağı içmek ve bu tedaviye en az 20 gün devam etmek gerekir

Şahtere otu çay gibi demlenip, sabah akşam 1 su bardağı içilebilir

Birer çorba kaşığı Acı yonga ve Ravend çini, demlenip sabah akşam birer bardak içilir

Kaşınan bölgeye Oğulotunu haşlayıp ezerek koyarsanız kaşıntı geçer



APANDİSİT

Bu hastalığı önleyici en etkili şey, Böğürtlen çayıdır



ARPACIK

1 çay bardağı sıcak suya bir tutam papatya konur ve bir müddet sonra süzülerek bununla göze masaj yapılır Bu tedavi 2 saatte bir, 5-10 dakika tekrarlanır



ASTIM

1 lt suya 1 tutam Mersin yaprağı veya ısırgan konur ve 10 dk kaynatılıp demle-nir ve süzülür Günde 8-10 çay bardağı, şekersiz olarak içilir

1 ltsıcak suya 5 yemek kaşığı Isırgan otu konur, 5 dk sonra süzüp günde 8-10 bardak şekersiz içilir



BADEMCİK

Kekik gargarası çok etkilidir

Balık yağı içirilmelidir



BASUR

Zulumba ve Üzerlik tohumu eşit oranlarda katıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çay kaşığı yenir



BAŞ AĞRISI

Baş ağrısının pekçok sebebi olabilir Etkili tedavi için bu sebepleri ortadan kaldırmak gerekir

1 bardak sıcak suya birer tutam lavanta, papatya, nane, biberiye ve kekik konur,

5 dk sonra süzerek günde 2-4 bardak içilir



BÖBREK VE MESANE TAŞI

1 lt suya birer tutam Kırkkilit otu, Mısır püskülü ve Kiraz sapı konur, 5 dk
kaynatılır ve süzerek günde 2-4 bardak içilir

Ağrıyı dindirmek içinse; 1 lt suya birer tutam Keten tohumu ve Meyan kökü
konur, 15 dk kaynatılıp süzülür ve günde 3-4 bardak, aç karnına içilir



CİLT HASTALIKLARI

80g ravent çini, 1kg bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karnına 1 tatlı kaşığı yenir



DAMAR TIKANIKLIĞI

250gHayıt tohumu, 6lt suda yarım saat kaynatılır ve günde 3 öğün, aç karna, bir çay bardağı içilir (Tansiyon düşürücü etkisi vardır )



DUDAK ÇATLAMASI

Balmumu ve gülyağı birlikte eritilerek çatlaklara sürülür

Susam yağı da iyi bir koruyucudur



ERGENLİK SİVİLCELERİ

Şap ve narkabuğunu sirkeli suda kaynatıp bu su ile sivilceleri silmek yararlıdır



GASTRİT

Hergün kahvaltıdan önce 1 çay kaşığının dörtte biri oranında Hardal tohumunu, ılık su ile içmek ve bu tedaviyi 20 günlük kür halinde yapmak faydalıdır



GUATR

Tere tohumu, nöbet şekeri veya bal ile eşit oranlarda karıştırılıp yenir

Deniz süngeri kurtulup toz haline getirilir ve balla karıştırılarak yenir



KALP KRİZİ

Ökseotu çayı, Melisa çayı ve Adaçayı içmek kap krizini önleyici etkiye sahiptir Ayrıca Civanperçemi, Atkuyruğu ve kekik oturma banyoları da yararlıdır



KANSIZLIK

50g Kınakına, 1kg siyah kuru üzüm ve 1/2kg Mürdüm eriği ile, 3lt suda bir müddet kaynatılır ve günde 3 öğün içilir



KAS ERİMESİ

Günde 3-4 bardak Aslanpençesi çayı yudum yudum içilmelidir



KEMİK ERİMESİ

Günde 3-4 bardak Civanperçemi çayı yudum yudum içilmelidir



KİREÇLENME

400g Ardıç tohumu, 1kg bal ile karıştırılır ve bu karışımdan, günde 3 öğün, aç karnına, 1 tatlı kaşığı yenir



NEFES DARLIĞI

Bir miktar Deniz kadayıfı, toz haline getirilir Ihlamur içine 1 çay kaşığı oranında katılarak kaynatılıp içilir



ÖKSÜRÜK

Günde 20g'dan fazla olmamak kaydıyla, Defne tohumu bal ile karıştırılıp yenir

100g toz zencefil ve 100g toz zerdeçal 1kg bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karna, 1 tatlı kaşığı yenir



PROSTAT

100g Eğir kökü, 5lt suda, 25lt kalıncaya dek kaynatılır Günde 3 öğün, yemeklerden yarım saat önce, 1 çay bardağı içilir

Aynı miktarda Kereviz tohumu da aynı şekilde hazırlanarak günde 3 öğün, yemeklerden 15dk önce, 1 çay bardağı içilir



ROMATİZMA

Hardal tohumu dövülüp, bal ile karıştırılarak yenir Ayrıca, ağrılı bölgeye sürülür

Aşağıdaki yağlar belli oranlarda karıştırılıp ağrılı bölgeye tatbik edilir ;

Pelesenk yağı : 100g Kekik yağı : 70g Alabalık yağı : 50g Karanfil yağı : 25g



SEDEF HASTALIĞI

50g Isırganotu, 50g Şahtereotu ve 50g Civanperçemi 1 lt sıcak suda 15 dakika bekletilip süzülür ve günde 3-4 bardak içilir



ŞEKER HASTALIĞI

1 lt sıcak suya 20g Mersin yaprağı konup 5-10 dakika demlenir ve gün boyu içilir

250g servi kozalağı, 250g pelinotu ve 100g melisa 25lt alkole konur Hava almayan bir kapta 45 gün bekletilir ve günde 3 üğün, aç karna, 1 kahve fincanı suya 8-10 damla damlatılarak içilir
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Şifalı Bitkiler” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 29 misafir