Bademin Faydaları….

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Bademin Faydaları….

Mesaj gönderen moments » 20 Eyl 2008, 14:55

Resim
Bademin Faydaları…
Tatlı badem tohumlarında az miktarda protein, demir ve kalsiyumla birlikte yüksek oranda yağ bulunur
Acı badem ağız yoluyla alındığında göğüs yumuşatıcı, öksürük kesici etkisi olmakla birlikte yüksek dozda alındığında zehirlenme etkisi yaratır
Türkiye’de kabukları soyulup taze olarak ya da kavrularak yenilmesinin yanı sıra, pasta, şekerleme ve tatlılarda yaygın olarak kullanılır Türkiye’de içi bademli nikâh şekerleri yaptırmak ve şık ambalajlar içerisinde davetlilere dağıtmak da, özellikle büyük kentlerde yaygın bir gelenektir
* Sinirleri güçlendirir
* Göğüs hastalıklarını,
* Beden ve zihin yorgunluğunu giderir
* Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur
* Böbrek, idrar yolları ve cinsel organlardaki iltihapları iyileştirir
* Badem yağı ise hazımsızlığa iyi gelir
* Yumuşatıcı, balgam söktürücü, sakinleştirici özellikleri olan badem de ev eczanemizin vazgeçilmezlerindendir
* Burun Kuruluğunun Tedavisinde Badem Yağı Çocuklarınız veya siz bu rahatsızlıktan kurtulmak için günde iki /üç kere bir/iki damla badem yağını burunlarınıza damlatarak bu problemden kurtulabilirsiniz
* Badem yağı ayrıca müsil olarak da kullanılır
* Sık sık dudaklarının çatlamasından rahatsız olanlar da gün içinde bir iki damla badem yağı kullanmalıdırlar
* %5 su, %9 protein, %54 yağ, %20 karbonhidrat ve %3 oranında külden oluşur Ayrıca Ca, P, Fe, Na, K, Mg elementleri ve Thiamin, Ribofdavin, Niosin ve A vitamini bulunur (Kaynak: Badem Yetiştiriciliği ve Sorunlar(Kaynak: Badem Yetiştiriciliği ve Sorunlar- Prof DrMDokuzoğuz, Tübitak Yayınları)
* Kolestrolü düşürür Kalp krizi riskini %50 azaltır(Kaynak:The Almond Board of California Araştırma kuruluşu çalışmaları)
* Her gün 42 gr badem, fındık yediğimizde kalp hastalığı riski azalmaktadır”(Başbakan RTayyip Erdoğan ‘ın Uluslararası Kabuklu Meyveler Konseyi Kongresi’nde yaptığı konuşmadan alınmıştır)
* Kan şekeri düzeyini ayarlar; kansere yakalanma riskini azaltır(Kaynak:Nejat Ebcioğlu’nun Sağlığımız İçin Yararlı Bitkiler adlı kitabından)
* Cinsel güçsüzlüğe karşı etkilidir (Kaynak:Nejat Ebcioğlu’nun Sağlığımız İçin Yararlı Bitkiler adlı kitabından)
* Bedenin ve zihnin yorgunluğunu giderir Böbrek, mesane ve üreme yollarındaki iltihapları yok eder Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir (Kaynak: ABD Gıda ve İlaç Dairesi)
*Omega 3 kaynağı olarak kalp ve damar dostu bir besindir
*İçinde bulunan Omega 3 kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önler; tansiyonu düşürür, şeker hastalarında kalp hastalığı riskini azaltır
*Bademde bulunan yağlar kötü kolesterolü azaltır
Şebin - Cevizinin Faydaları…

İçerdiği fosfor ve kalsiyum nedeniyle zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir
Potasyum açısından oldukça zengindir Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir
Magnezyum içerdiği için kasları rahatlatıcı
Kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesine,akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önleyen “demir”açısından, oldukça zengin bir besin maddesidir
Bal ile karıştırılıp tüketildiğinde soğuk almış mideye iyi gelir
Damar sertliğini önler
Enerji sağlar
Şeker hastaları için hayati önemi olan insülini artırır
Verem mikrobuna karşı korur
Ceviz yağı, mide ve bağırsakları temizleyerek, yumuşak kalmalarını sağlar
Hazmı zor olduğundan karaciğeri rahatsız olanlar ceviz yememelidir
Mayıs ve haziran ayında çiçek açan ceviz ağacı bünyesinde yağ, tuz, albümin, karbonhidratlar, gümüş iyonu, sodyum, potasyum, B1, B2, B3, B6 ve E vitamini barındırır
Yaklaşık 20 değişik türü olan ceviz ağacının, meyvesi kuruyemiş olarak tüketilen türü “adi ceviz ” olarak bilinir ve Türkiye’nin hemen hemen her yöresinde yetişir
Sert kabuğun içinde yer alan ceviz içi, yüzeyi çok kırışık bir beyin görünüşündedir
Yüksek oranda protein ve yağ içeren ceviz içi, kuruyemiş olarak tüketilmesinin yanı sıra, şeker hastalarına besin olarak da verilir
Basur için faydalı olduğu rivayet edilmekte ve bunun için balla karıştırılarak yenilmesi tavsiye edilmektedir
Aromatik kokulu yaprakları kabızlığa, iştahsızlığa, kan temizlenmesine ve hazımsızlığa karşı yararlıdır
Ciğere, mideye ve dimağa kuvvet verip ağız kokusunu da giderir
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Şifalı Bitkiler” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 38 misafir