Peynir faydaları

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Peynir faydaları

Mesaj gönderen moments » 20 Eyl 2008, 14:57

Resim
Peynir enerji değeri yüksek ve protein, kalsiyum ve B2 vitamini yönünden zengin bir besindir Örneğin 100 gram gravyer peynirinde 250 gram ete eş değer protein bulunmaktadır Sindirim olarak sütten daha kolay olan peynirin yağ oranı ise çeşidine göre değişiklik gösterir Ph seviyesini kontrol edebildiğinden diş için iyi bir koruyucudur Dişçiler bu nedenle yemeklerden sonra küçük bir parça peynir yemenin yararlı olduğunu söylerler Hamilelik döneminde ve kemik erimesinde yüksek kalsiyum ihtiyacı da, peynirin içerdiği zengin kalsiyum ile karşılanabilir Bir kilogram peynir yaklaşık 12 kilogram sütten elde edilirCoğrafik özellikler ve mevsimlerin süresi gibi doğal koşullarda insan hünerinin mükemmel bir bilişimini sergileyen peynir, her çeşit sütten yapılabilir Sütün özellikle hayvandan hayvana ve mevsime göre değiştiği gibi peynirin de kalitesi buna bağlı olarak değişir Günümüzde peynirlerin çoğu koyun, keçi ve inek sütünden yapılmaktadır Koyun ve Keçi sütünden yapılan peynirlerin diğer peynirlerden ayırıcı en belirgin özelliği ise daha beyaz olmalarıdır
Peynir;· Kemik erimesini önler
· Mikrobik enfeksiyonlara karşı etkilidir
· İshali tedavi eder
· Mide rahatsızlıklarını giderir
· Sindirim sistemini düzene sokar
· Ülseri önler
· Beyine enerji verir
· Diş çürüklerini önler
· Kronik bronşiti önler
· Tansiyonu düşürür
· Yağsız süt, kolesterolü düşürür
· Kanserin önlenmesine yardımcı olur

Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Şifalı Bitkiler” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 40 misafir