Ekmek kebabı (Antep Sofrası)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Ekmek kebabı (Antep Sofrası)

Mesaj gönderen moments » 07 Eki 2008, 00:41

Resim
Ekmek kebabı (Antep Sofrası)

Ekmek kebabı, hem bayat ekmeklerinizi değerlendirmek hem de kısa sürede lezzetli bir yemek yapmak isteyenler için ideal bir yemek.
Ancak kullanılacak ekmek bayat olduğu halde pide cinsi, içi yumuşak olmayan bir ekmek olmalı. Ya da bayatlamış ekmeklerinizi dilimleyip fırında bir süre kızartarak kıtırlaştırıp daha sonra ekmek kebabında kullanabilirsiniz.

Malzemeler:


*3 adet pide (Antep pidesinin adedi yaklaşık 134 gr. oluyor)
*4 kepçe yoğurt (hazır yoğurt kullanıyorsanız onun kıvamı iyi gelecektir)
*2-3 diş sarımsak
*300 gr. kıyma
*sıvıyağ,tuz,karabiber,pulbiber
*Tereyağı

Hazırlanması:

*Pideyi ikişer cm küpler halinde doğrayın.Kıymayı bir tavaya alıp kavurmaya başlayın (etinizin yağına göre yağ takviyesi yaparak). Kavrulmaya yakın etin içine tuz,karabiber ve pulbiber atın.
Bu sırada yoğurdu derin bir tavanın içine alıp ocağın kısıt ateşinde karıştırarak ısıtın. Ama dikkatli olun, çünkü yoğurt ekşiyebilir. Ezdiğiniz sarımsakları ve biraz tuzu yoğurda karıştırın.
Bir borcam tepsiye kestiğiniz ekmekleri alın, üzerine yoğurdu gezdirin Ekmeklerin en üstüne kıymayı yayıp arzunuza göre tereyağı eritip yemeğin üzerine gezdirdikten sonra ikram edebilirsiniz.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Türk Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir