Limonlu Rulo Çörek

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eceeee
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 3062
Kayıt: 15 Ağu 2008, 01:43
Konum: Pasifik Okyanusu'nda :)
İletişim:

Limonlu Rulo Çörek

Mesaj gönderen Eceeee » 06 Eki 2008, 12:48

Limonlu Rulo Çörek
Resim
Malzemeler

Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem

15 gr yaş maya
3 Su bardağından bir parmak eksik un
1 Tutam tuz
1/3 Su bardağı tozşeker
1 Adet yumurta
Yarım su bardağı süt
50 gr margarin
İçi için :
1 Adet rendelenmiş limon kabuğu
Yarım su bardağı tozşeker
2 Çorba kaşığı mısır unu
1 Paket vanilya
50 gr margarin





Hazırlanışı
Yaş mayayı, çeyrek su bardağı sıcak suda eritip, 8-10 dakika bekletin.
Un, tuz ve tozşekeri bir kaba alın.
Yumurtayı, sütü, margarini, ve mayayı üzerine ekleyin.
Tüm malzemeyi birbirine karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Gerekirse azar azar un ekleyin.
Böylece kıvamını daha rahat tutturursunuz.
Hamuru yoğurduğunuz kabın üzerini bir kapakla örtün.
Serin bir yerde 6 saat bekletin.
Bu sürenin sonunda hamuru alın ve düz bir zemini hafifçe unlayın.
Merdane ile hamuru 30*50 santim büyüklüğünde bir dükdörtgen şeklinde açın.
İçi için verilen tüm malzemeyi karıştırın.
Açtığınız dikdörtgen hamurun her yerine bu harçtan sürün.
Uzun kenardan tutarak kıvırın ve rulo şekline sarın.
Ruloyu 15-16 parçaya dilimleyin.
Bu dilimleri yağlı kağıtla kaplayın ve tepsiye dilimleyin.
1 Saat tepside ılık bir yerde bekletin.
Daha sonra 200 dereceli fırında dilimler kızarana dek pişirin.
Soğuduktan sonra servis yağın.
" düş uçacak bahara doğru "

Cevapla

“Türk Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 35 misafir