Ballı Kurabiye

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eceeee
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 3062
Kayıt: 15 Ağu 2008, 01:43
Konum: Pasifik Okyanusu'nda :)
İletişim:

Ballı Kurabiye

Mesaj gönderen Eceeee » 06 Eki 2008, 12:38

Ballı Kurabiye
Resim
Malzemeler

Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 15
Yöntem

Yarım paket margarin
1 Su bardağı pudraşekeri
3 Adet yumurtanın sarısı
Yarım su barağı süt
1 Çorba kaşığı bal
1 Paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzerine :
2 Adet yumurtanın akı
1.5 Su bardağı dövülmş ceviz





Hazırlanışı
Geniş bir hamur yoğurma kabına küçük parçalar şeklinde kesilmiş yarım paket margarini alın.
Üzerine azar azar un serperek margarini parmak uçlarıyla una yedirin.
Margarin ve un özleştikten sonra pudraşekeri,yumurta sarıları, süt, bal ve kabartma tozonu ekleyin.
Gerekirse un ilave edin.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamuru birkaç dakika dinlendirin.
Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Elinizle yuvarlayarak şekil verin.
Hamurları önce yumurta akına sonra da dövülmüş cevize bulayın.
Çok az yağ sürülmüş fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 30-35 dakika pişirin
" düş uçacak bahara doğru "

Cevapla

“Türk Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 25 misafir