Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri
Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri
ELMALı KREP
MALZEMELER
4 yumurta
1 bardak süt
1 bardak un
3 elma
2 çay fincanı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
Önce az bir süt ile un ezilir. Yumurtalar başka bir kapta çırpılıp sonradan süte ilave edilir, bütün malzeme iyice karıştırılır ve teflon bir tava iyice yağlanıp ağır ağır ısıtılır. Hazırlanan bu karışımdan bir kepçe alınır, tavanın her tarafına yayılacak şekilde dağıtılır. 1-2 dakika sonra tahta spatula ile diğer tarafı çevrilir ve yine 2 dakika sonra ateşten alınır. Bu işleme hamur bitene kadar devam edilir. Kreplerin yanmaması için krebi her döküldüğünde tavayı ateşten çekip tekrar ateşe koymak gerekir. Diğer tarafta elma rendelenir, pudra şekeriyle 5-10 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra tarçın ilave edilir ve herbir krebin içine konularak krepler rulo şeklinde sarılır. Arzu edilirse servis edilmeden önce 5 dakika sıcak fırında ısıtılıp ılık olarak yenilebilir.
MALZEMELER
4 yumurta
1 bardak süt
1 bardak un
3 elma
2 çay fincanı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
Önce az bir süt ile un ezilir. Yumurtalar başka bir kapta çırpılıp sonradan süte ilave edilir, bütün malzeme iyice karıştırılır ve teflon bir tava iyice yağlanıp ağır ağır ısıtılır. Hazırlanan bu karışımdan bir kepçe alınır, tavanın her tarafına yayılacak şekilde dağıtılır. 1-2 dakika sonra tahta spatula ile diğer tarafı çevrilir ve yine 2 dakika sonra ateşten alınır. Bu işleme hamur bitene kadar devam edilir. Kreplerin yanmaması için krebi her döküldüğünde tavayı ateşten çekip tekrar ateşe koymak gerekir. Diğer tarafta elma rendelenir, pudra şekeriyle 5-10 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra tarçın ilave edilir ve herbir krebin içine konularak krepler rulo şeklinde sarılır. Arzu edilirse servis edilmeden önce 5 dakika sıcak fırında ısıtılıp ılık olarak yenilebilir.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri
Unlu KÖmbe
Malzeme:
5 su b. un
tuz,su
Yağlamak için:
1 çay b. sıvıyağ
150 gr tereyağı
İç harcı için:
4 çorba k. tereyağı
6 çorba k. un
tuz
HAZIRLANIŞI:
Önce un,tuz ve su ile hamuru tutup dinlenmeye bırakın.
Bu arada iç harcı için tereyağında unu sararana kadar
kavurun. Daha sonra hamuru iki parçaya ayırıp merdane
ile açabildiğiniz kadar büyük açın. Daha sonra sıvıyağ ve
tereyağ karışımının yarısını hamurun üzerine dökün.Diğer
hamura da aynı işlemi yapın. İlk hamuru elinizle çeke çeke
büyütün. Hazırladığınız unlu harcın yarısını serpiştirin.Daha
sonra rulo yapıp elinizle iyice inceltin. Tepsiye dolayın. Diğer
hamura da aynı işlemi yapıp diğer hamurun etrafına dolayın.
Üzerine bir yumurta veya sarısını sürüp 200 derecelik fırında
nar gibi pişirin.Elinizle kopararak servis yapın.
Malzeme:
5 su b. un
tuz,su
Yağlamak için:
1 çay b. sıvıyağ
150 gr tereyağı
İç harcı için:
4 çorba k. tereyağı
6 çorba k. un
tuz
HAZIRLANIŞI:
Önce un,tuz ve su ile hamuru tutup dinlenmeye bırakın.
Bu arada iç harcı için tereyağında unu sararana kadar
kavurun. Daha sonra hamuru iki parçaya ayırıp merdane
ile açabildiğiniz kadar büyük açın. Daha sonra sıvıyağ ve
tereyağ karışımının yarısını hamurun üzerine dökün.Diğer
hamura da aynı işlemi yapın. İlk hamuru elinizle çeke çeke
büyütün. Hazırladığınız unlu harcın yarısını serpiştirin.Daha
sonra rulo yapıp elinizle iyice inceltin. Tepsiye dolayın. Diğer
hamura da aynı işlemi yapıp diğer hamurun etrafına dolayın.
Üzerine bir yumurta veya sarısını sürüp 200 derecelik fırında
nar gibi pişirin.Elinizle kopararak servis yapın.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri
ELMALı MINI MILFÖYLER
MALZEMELER
30 adet
1 adet rulo katlı hamur
2 adet yumurta
harcı için:
4 adet elma
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Elmanın kabuklarını soyup rendeleyin. Tereyağını kızdırdıktan sonra elma rendesini ve şekerini 4 dakika ocakta çevirin. Soğumaya bırakıp, tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. Rulo katlı hamuru ikiye bölün. Parçalardan birini merdane yardımıyla un serperek yarı inceliğine gelecek kadar açın. Hamurun sizin tarafınızı yumurtalayın. Elma harcını hamurun kenasrından 2 cm boşluk bırakarak uzunlamasına çizgi olarak koyun, hamuru rulo sarın üzerine yumurta sarısı sürün ve buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin. 1 cm kalınlığında dilimleyin ve 220 dereceli frında yaklaşık 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
30 adet
1 adet rulo katlı hamur
2 adet yumurta
harcı için:
4 adet elma
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Elmanın kabuklarını soyup rendeleyin. Tereyağını kızdırdıktan sonra elma rendesini ve şekerini 4 dakika ocakta çevirin. Soğumaya bırakıp, tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. Rulo katlı hamuru ikiye bölün. Parçalardan birini merdane yardımıyla un serperek yarı inceliğine gelecek kadar açın. Hamurun sizin tarafınızı yumurtalayın. Elma harcını hamurun kenasrından 2 cm boşluk bırakarak uzunlamasına çizgi olarak koyun, hamuru rulo sarın üzerine yumurta sarısı sürün ve buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin. 1 cm kalınlığında dilimleyin ve 220 dereceli frında yaklaşık 20 dakika pişirin.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri
ELMALı PAY
MALZEMELER
1 (büyük) paket margarin
4 çorba kaşığı soğuk su
2 kase un
1 tutam tuz
Harç malzemesi :
3 adet elma, kuşbaşı doğranmış
1 çorba kaşığı pirinç unu
5 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
kuru üzüm
tarçın
ceviz
HAZIRLANIŞI
Sert bir hamur hazırlayıp, ikiye bölün. Merdaneyle ile açıp, bir parçasını tart kalıbına yayın. Meyveli harcı karıştırıp, üzerine yerleştirin. Yağın artan kısmını doğrayın, hamurun ikinci parçası merdaneyle açıp üstüne yayın. Bıçağın ucuyla üzerine çizgiler çizin. 45-50 dakika, 175 derecede pişirin.
MALZEMELER
1 (büyük) paket margarin
4 çorba kaşığı soğuk su
2 kase un
1 tutam tuz
Harç malzemesi :
3 adet elma, kuşbaşı doğranmış
1 çorba kaşığı pirinç unu
5 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
kuru üzüm
tarçın
ceviz
HAZIRLANIŞI
Sert bir hamur hazırlayıp, ikiye bölün. Merdaneyle ile açıp, bir parçasını tart kalıbına yayın. Meyveli harcı karıştırıp, üzerine yerleştirin. Yağın artan kısmını doğrayın, hamurun ikinci parçası merdaneyle açıp üstüne yayın. Bıçağın ucuyla üzerine çizgiler çizin. 45-50 dakika, 175 derecede pişirin.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri
ELMALı TART
MALZEMELER
6.5 çorbakaşığı margarin
4 çorbakaşığı soğuk su
2 çorbakaşığı şeker
1.5 su bardağı un
8 adet elma
Krema için :
1/2 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı süt
badem esansı
1/2 litre su
6 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Elmaları soyup, dilimleyin. Yarım litre suda tozşekeri karıştırarak iyice eritin. Daha
sonra elmaları suya atarak yumuşamaya bırakın.
Tart malzemesini hamur haline getirip, buzdolabına koyun.
Krema içiw süt, yumurta sarısı, şeker ve mısır ununu, karıştırıp bir taşım kaynatın. Bu karışımı 22-24 cm çapında bir tart kalıbına boşaltıp, üstüne hazır keki yerleştirin. Üzerine elmalı karışımı yerleştirdip, badem esansını damlatın ve 225 derecede 35-40 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
6.5 çorbakaşığı margarin
4 çorbakaşığı soğuk su
2 çorbakaşığı şeker
1.5 su bardağı un
8 adet elma
Krema için :
1/2 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı süt
badem esansı
1/2 litre su
6 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Elmaları soyup, dilimleyin. Yarım litre suda tozşekeri karıştırarak iyice eritin. Daha
sonra elmaları suya atarak yumuşamaya bırakın.
Tart malzemesini hamur haline getirip, buzdolabına koyun.
Krema içiw süt, yumurta sarısı, şeker ve mısır ununu, karıştırıp bir taşım kaynatın. Bu karışımı 22-24 cm çapında bir tart kalıbına boşaltıp, üstüne hazır keki yerleştirin. Üzerine elmalı karışımı yerleştirdip, badem esansını damlatın ve 225 derecede 35-40 dakika kadar pişirin.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri
ELMALı TART - I
MALZEMELER
tarçın
4 adet elma
4 adet yumurta
1 paket vanilya
125 gr margarin
3 su bardağı un
12 yemek kaşığı süt
1.5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Yumurtaların beyazını ayırıp, çırpın. Yumurta sarılarını ise şeker ve yağ ile çırpın. Un, süt, kabartma tozu, yağ ve vanilya ilave edip, yağladığınız kalıba dökün.
Önceden soyup, ayıkladığınız elmaları, bir parmak kalınlığında dilimleyin. Hamurun üzerine birbirlerine bitişik olacak şekilde dizin. Üzerine tarçın ve toz şeker serpin. Önceden ısıttığınız fırında yirmi dakika yüzseksen derecede , sonra yirmi dakika da yüzelli derecede pişirin.
MALZEMELER
tarçın
4 adet elma
4 adet yumurta
1 paket vanilya
125 gr margarin
3 su bardağı un
12 yemek kaşığı süt
1.5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Yumurtaların beyazını ayırıp, çırpın. Yumurta sarılarını ise şeker ve yağ ile çırpın. Un, süt, kabartma tozu, yağ ve vanilya ilave edip, yağladığınız kalıba dökün.
Önceden soyup, ayıkladığınız elmaları, bir parmak kalınlığında dilimleyin. Hamurun üzerine birbirlerine bitişik olacak şekilde dizin. Üzerine tarçın ve toz şeker serpin. Önceden ısıttığınız fırında yirmi dakika yüzseksen derecede , sonra yirmi dakika da yüzelli derecede pişirin.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri
ELMALı TURTA
MALZEMELER
1.5 su bardağı un
2 küçük çay bardağı toz şeker
125 gr. donmuş margarin
Yarım bardak soğuk su
Bir tutam tuz
Yarım kilo elma
Bir çorba kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
Genişçe bir tepsi içinde unun ortasını açın, içine donmuş margarin ve tuzu katarak unla yağı birbirine yedirin. Unla margarini birbirine karıştırıp ekmek kırıntısı görüntüsü alınca azar azar soğuk su ekleyerek yoğurun. Hamurunuzu buzdolabında bir saat kadar bekletin. Elmaları kabuğunu soymadan ince dilimler halinde kesin. Tarçını toz şekerine karıştırıp, elmalara katıp, dilimleri zedelemeden karıştrın. Hamuru dolaptan çıkarıp, turta kabına bir parmak kalınlığında döşeyin. Hamurun üstüne elma dilimlerini sırt sırta gelecek şekilde dizin. Orta ısılı fırında 1 saat pişirin. İstenirse fırına sürülürken üzerine kuru üzüm de serpiştirebilirsiniz.
MALZEMELER
1.5 su bardağı un
2 küçük çay bardağı toz şeker
125 gr. donmuş margarin
Yarım bardak soğuk su
Bir tutam tuz
Yarım kilo elma
Bir çorba kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
Genişçe bir tepsi içinde unun ortasını açın, içine donmuş margarin ve tuzu katarak unla yağı birbirine yedirin. Unla margarini birbirine karıştırıp ekmek kırıntısı görüntüsü alınca azar azar soğuk su ekleyerek yoğurun. Hamurunuzu buzdolabında bir saat kadar bekletin. Elmaları kabuğunu soymadan ince dilimler halinde kesin. Tarçını toz şekerine karıştırıp, elmalara katıp, dilimleri zedelemeden karıştrın. Hamuru dolaptan çıkarıp, turta kabına bir parmak kalınlığında döşeyin. Hamurun üstüne elma dilimlerini sırt sırta gelecek şekilde dizin. Orta ısılı fırında 1 saat pişirin. İstenirse fırına sürülürken üzerine kuru üzüm de serpiştirebilirsiniz.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri
ENGINARLı MAKARNA
MALZEMELER
15O gr salam
1 limonun suyu
5 adet enginar
100 gr margarin
4 çorba kaşığı un
1 paket kesme makarna
150 gr rendelenmiŞ kaŞar peyniri
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Enginarları temizleyip tuzlu ve limonlu suya koyun. Enginarları küçük küçük doğrayın. Hepsini tuzlu suda haşlayın, sularını süzüp 1 çorba kaşığı margarinle kavurun. Salamı ince ince doğrayın. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzüdükten sonra küçük parçalara doğradığınız üç çorba kaşığı margarin ve rendelenmiş peynirin üçte biriniyle karıştırın. Diğer bir tavaya iki çorba kaşığı margarini koyun. Yağ ısınınca tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak unu ilave edin. Unu yağa iyice yedirdikten sonra, kaynar sütü yavaş yavaş ilave edin. Tuzunu ve karabıberini de serptikten sonra karıştırmaya devam edip beş altı dakika pişirin. Bir fırın kabını yağlayıp, sostan ince bir tabaka yayın.
Makarnayla enginarları karıştırıp, üzerine de doğranmış salamı yayarak dökün. Kalan sosun yarısını da yayın. Üzerine rendelenmiş peynirle yağ parçalarını serptikten sonra kabı sıcak fırına koyup üstü iyice
kızarıncaya dek pişirin.
MALZEMELER
15O gr salam
1 limonun suyu
5 adet enginar
100 gr margarin
4 çorba kaşığı un
1 paket kesme makarna
150 gr rendelenmiŞ kaŞar peyniri
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Enginarları temizleyip tuzlu ve limonlu suya koyun. Enginarları küçük küçük doğrayın. Hepsini tuzlu suda haşlayın, sularını süzüp 1 çorba kaşığı margarinle kavurun. Salamı ince ince doğrayın. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzüdükten sonra küçük parçalara doğradığınız üç çorba kaşığı margarin ve rendelenmiş peynirin üçte biriniyle karıştırın. Diğer bir tavaya iki çorba kaşığı margarini koyun. Yağ ısınınca tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak unu ilave edin. Unu yağa iyice yedirdikten sonra, kaynar sütü yavaş yavaş ilave edin. Tuzunu ve karabıberini de serptikten sonra karıştırmaya devam edip beş altı dakika pişirin. Bir fırın kabını yağlayıp, sostan ince bir tabaka yayın.
Makarnayla enginarları karıştırıp, üzerine de doğranmış salamı yayarak dökün. Kalan sosun yarısını da yayın. Üzerine rendelenmiş peynirle yağ parçalarını serptikten sonra kabı sıcak fırına koyup üstü iyice
kızarıncaya dek pişirin.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri
ERIŞTE
MALZEMELER
100 gr kaşar peyniri
3 yumurta sarısı
75 gr tereyağ
250 gr un
tuz
HAZIRLANIŞI
Unu eleyin, yumurta sarıları, tuz ve su ilave edip katı bir hamur yoğurun. Yirmi beş dakika dinlendirdikten sonra, altına üstüne un serpip oklavayla, orta incelikte bir yufka açın.
Serin bir yerde, yirmi dakika bırakıp biraz kurumasını sağlayın. Önce 5-6 cm genişliğinde şeritler halinde kesin, sonra üst üste koyup bilezik eninde dilimleyip, kaynar ve tuzlu suda yirmi dakika pişirin. Pişirme işlemi bitince, üzerine soğuk su döküp süzgece boşaltarak suyunu süzün. Servis tabağına alıp üzerine erimiş yağ gezdirin ve biraz peynir serperek, sıcak servis yapın.
MALZEMELER
100 gr kaşar peyniri
3 yumurta sarısı
75 gr tereyağ
250 gr un
tuz
HAZIRLANIŞI
Unu eleyin, yumurta sarıları, tuz ve su ilave edip katı bir hamur yoğurun. Yirmi beş dakika dinlendirdikten sonra, altına üstüne un serpip oklavayla, orta incelikte bir yufka açın.
Serin bir yerde, yirmi dakika bırakıp biraz kurumasını sağlayın. Önce 5-6 cm genişliğinde şeritler halinde kesin, sonra üst üste koyup bilezik eninde dilimleyip, kaynar ve tuzlu suda yirmi dakika pişirin. Pişirme işlemi bitince, üzerine soğuk su döküp süzgece boşaltarak suyunu süzün. Servis tabağına alıp üzerine erimiş yağ gezdirin ve biraz peynir serperek, sıcak servis yapın.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri
ETLI - BIBERLI PAY
MALZEMELER
5 adet yufka
675 gr kuşbaşı
2 çorbakaşığı un
2 adet sivribiber
200 gr dolma fıstığı
2 çorbakaşığı soya sosu
1 çorbakaşığı zeytinyağı
2 çorbakaşığı eritilmiş tereyağ
1.5 çorbakaşığı tereyağ veya margarin
karabiber
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Fırını 190 derecede 10 dakika kadatr ısıtın. Unla karabiberi karıştırıp, içine et parçalarını katın ve iyice yoğurun.
Tereyağ veya margarinle zeytinyağını bir kaba koyun, içine unlu etleri iave ederek 5-6 dakika çevirin. Doğranmış biberleri, dolma fıstığını ve soya sosunu da ilave edip 15 dakika kadar daha ağzını kapatarak pişirin. Soğumaya bırakın.
Etleri derin bir kaba alın ve üzerlerine ince doğranmış yufkaları koyun. Eritilmiş yağı üzerine döktükten sonra 20-25 dakika pişirin. Arzuya göre üzerine karabiber serperek servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER
5 adet yufka
675 gr kuşbaşı
2 çorbakaşığı un
2 adet sivribiber
200 gr dolma fıstığı
2 çorbakaşığı soya sosu
1 çorbakaşığı zeytinyağı
2 çorbakaşığı eritilmiş tereyağ
1.5 çorbakaşığı tereyağ veya margarin
karabiber
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Fırını 190 derecede 10 dakika kadatr ısıtın. Unla karabiberi karıştırıp, içine et parçalarını katın ve iyice yoğurun.
Tereyağ veya margarinle zeytinyağını bir kaba koyun, içine unlu etleri iave ederek 5-6 dakika çevirin. Doğranmış biberleri, dolma fıstığını ve soya sosunu da ilave edip 15 dakika kadar daha ağzını kapatarak pişirin. Soğumaya bırakın.
Etleri derin bir kaba alın ve üzerlerine ince doğranmış yufkaları koyun. Eritilmiş yağı üzerine döktükten sonra 20-25 dakika pişirin. Arzuya göre üzerine karabiber serperek servis yapabilirsiniz.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir