Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri
Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri
BIHTI
MALZEMELER
1 lt su
250 gr un
şeker
ceviz
250 gr yağ
HAZIRLANIŞI
1 litre su kaynatılır ve çok az tuz atılır. Kaynayan suya 250 gr un atılır, koyulaşana kadar arıştırılarak pişirilir.Tepsiye küçük lokmalar halinde dökülür. Üzerine şeker ve ceviz ekilir.
250 gr yağ kızdırıp üzerine dökülür.
MALZEMELER
1 lt su
250 gr un
şeker
ceviz
250 gr yağ
HAZIRLANIŞI
1 litre su kaynatılır ve çok az tuz atılır. Kaynayan suya 250 gr un atılır, koyulaşana kadar arıştırılarak pişirilir.Tepsiye küçük lokmalar halinde dökülür. Üzerine şeker ve ceviz ekilir.
250 gr yağ kızdırıp üzerine dökülür.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri
BILECECIK MANTıSı
MALZEMELER
1 baş soğan, rendelemiş
1/2 kg koyun kıyması
2 adet yumurta
1 kg un
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Hamurdan dört adet pazı yapıp, üç mm kalınlığında açın. Üçer santimlik karelere bölün, içlerine malzemesini koyup, dört ucunu bohça şeklinde birleştirin. Yağlı tepsiye dizip, fırında kızartın. Fırından çıkarttığınızda üzerine kaynamış et suyu dökün ve ocakta üstünü kapatarak pişirin.
Yoğurt ve tereyağ ile sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
1 baş soğan, rendelemiş
1/2 kg koyun kıyması
2 adet yumurta
1 kg un
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Hamurdan dört adet pazı yapıp, üç mm kalınlığında açın. Üçer santimlik karelere bölün, içlerine malzemesini koyup, dört ucunu bohça şeklinde birleştirin. Yağlı tepsiye dizip, fırında kızartın. Fırından çıkarttığınızda üzerine kaynamış et suyu dökün ve ocakta üstünü kapatarak pişirin.
Yoğurt ve tereyağ ile sıcak olarak servis yapın.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri
Tatli PoĞaÇa
MALZEMELER:
3,5 su b. un
100 gr erimiş margarin
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. süt
1 p. kabartma tozu
2 çorba k. pudra şekeri
2 yumurta sarısı
iç harcı için:
1 su b.reçel
3 çorba k.fındık
üzeri için:
toz yeşil fıstık
reçel şurubu
HAZIRLANIŞI:
karıştırma kabına un alınır. ortası havuz açılır.içerisine yumurtanın sarısı
ve margarin konur ve karıştırılır.daha sonra süt ve sıvıyağ eklenir.en son
kabartma tozu, pudra şekeri de eklenerek kulak memesi kıvamında bir
hamur yoğrulur.hamur hazır olunca bezelere ayrılıp çay tabağı
büyüklüğünde açılır. içine reçel konur üzerine file badem de eklenerek
hamurlar kapatılır.yağlanmış tepsiye alınarak üzerine çırpılmış yumurta
sarısı ve yağ karışımı sürülür.önceden ısıtılmış 170 dercelik
fırında pişirilir.pişince üzerine reçel şurubu sürülür.toz yeşil
fıstık ile süslenir.
MALZEMELER:
3,5 su b. un
100 gr erimiş margarin
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. süt
1 p. kabartma tozu
2 çorba k. pudra şekeri
2 yumurta sarısı
iç harcı için:
1 su b.reçel
3 çorba k.fındık
üzeri için:
toz yeşil fıstık
reçel şurubu
HAZIRLANIŞI:
karıştırma kabına un alınır. ortası havuz açılır.içerisine yumurtanın sarısı
ve margarin konur ve karıştırılır.daha sonra süt ve sıvıyağ eklenir.en son
kabartma tozu, pudra şekeri de eklenerek kulak memesi kıvamında bir
hamur yoğrulur.hamur hazır olunca bezelere ayrılıp çay tabağı
büyüklüğünde açılır. içine reçel konur üzerine file badem de eklenerek
hamurlar kapatılır.yağlanmış tepsiye alınarak üzerine çırpılmış yumurta
sarısı ve yağ karışımı sürülür.önceden ısıtılmış 170 dercelik
fırında pişirilir.pişince üzerine reçel şurubu sürülür.toz yeşil
fıstık ile süslenir.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri
BOL KALORILI PRATIK MAKARNA
MALZEMELER
bir paket sevdiğiniz tür makarna
125 ml mis veya pınar hazır krema
iki dilim jambon
tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
dereotu
HAZIRLANIŞI
Makarna suyuna kaynamadan zeytinyağı ve tuzunu atın. Makarnayı ala dante oluncuya kadar pişirin.
Hafifçe ıslak kalacak şekilde süzün.
Başka bir tarafta derince bir kap içine kremayı boşaltın ve ince şeritler halinde kesilmiş jambonlarla karıştırın.
Makarnayı çukur tabaklara servis yapın. Herkes istediği ölçüde alıp makarna ile karştırabilir.
Üstüne az miktarda dereotu koyarak servis yapın.
MALZEMELER
bir paket sevdiğiniz tür makarna
125 ml mis veya pınar hazır krema
iki dilim jambon
tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
dereotu
HAZIRLANIŞI
Makarna suyuna kaynamadan zeytinyağı ve tuzunu atın. Makarnayı ala dante oluncuya kadar pişirin.
Hafifçe ıslak kalacak şekilde süzün.
Başka bir tarafta derince bir kap içine kremayı boşaltın ve ince şeritler halinde kesilmiş jambonlarla karıştırın.
Makarnayı çukur tabaklara servis yapın. Herkes istediği ölçüde alıp makarna ile karştırabilir.
Üstüne az miktarda dereotu koyarak servis yapın.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri
BÖRECIK
MALZEMELER
2 adet yufka
½ paket taze kaşar
1 adet haşlanmış patates
Karabiber
Kızartmak için yağ
HAZIRLANIŞI
Yufkalar sekiz parçaya bölünür. Haşlanmış, soğutulmuş patates rendelenir ve rendelenmiş peynir ile karıştırılır. Bir tutam karabiber ilave edilir. Hazırlanan bu malzeme kestiğimiz yufkaların ortasına konur ve iki taraf da kapatılarak sigara böreği gibi rulo şeklinde sarılır. Bol yağda kızartılır.
Not : Yufkanın ucu ıslatılırsa açılmaz.
MALZEMELER
2 adet yufka
½ paket taze kaşar
1 adet haşlanmış patates
Karabiber
Kızartmak için yağ
HAZIRLANIŞI
Yufkalar sekiz parçaya bölünür. Haşlanmış, soğutulmuş patates rendelenir ve rendelenmiş peynir ile karıştırılır. Bir tutam karabiber ilave edilir. Hazırlanan bu malzeme kestiğimiz yufkaların ortasına konur ve iki taraf da kapatılarak sigara böreği gibi rulo şeklinde sarılır. Bol yağda kızartılır.
Not : Yufkanın ucu ıslatılırsa açılmaz.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri
BULGURLU - CEVIZLI BÖREK
MALZEMELER
3 yufka
250 gr kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
2 orta boy soğan
3/4 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Yufkaları ıslatmak için:
5-6 kaşık eritilmiş margarin
5-6 kaşık yoğurt
HAZIRLANIŞI
Soğanı ince ince doğrayın. kıyma ile çok az yağda pembeleşene kadar kavurun. Ayrı bir kapta bulgura, 1 kahve fincanı su katın. Ateşi kapatıp bulgurun şişmesini bekleyin. Bulgura tuz, biber ve cevizleri ekleyin. Yufkaları 4 eşit şerit şeklinde kesin. Yoğurt-Margarin karışımı ile ıslatın. Uzun şeritlerin ucunu 10 cm kadar kendi üzerinde katlayıp iki kat yapın. Kalın olan bu kısma bulgurlu içi yerleştirin. Dökülmemesi için iki ucunu sıkı bir şekilde içeriye katlayın ve rulo şeklinde sarın. Üzerini tekrar yoğurt sosuyla ıslatacağınız rulo börekleri galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızartın.
MALZEMELER
3 yufka
250 gr kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
2 orta boy soğan
3/4 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Yufkaları ıslatmak için:
5-6 kaşık eritilmiş margarin
5-6 kaşık yoğurt
HAZIRLANIŞI
Soğanı ince ince doğrayın. kıyma ile çok az yağda pembeleşene kadar kavurun. Ayrı bir kapta bulgura, 1 kahve fincanı su katın. Ateşi kapatıp bulgurun şişmesini bekleyin. Bulgura tuz, biber ve cevizleri ekleyin. Yufkaları 4 eşit şerit şeklinde kesin. Yoğurt-Margarin karışımı ile ıslatın. Uzun şeritlerin ucunu 10 cm kadar kendi üzerinde katlayıp iki kat yapın. Kalın olan bu kısma bulgurlu içi yerleştirin. Dökülmemesi için iki ucunu sıkı bir şekilde içeriye katlayın ve rulo şeklinde sarın. Üzerini tekrar yoğurt sosuyla ıslatacağınız rulo börekleri galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızartın.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri
BULGURLU BÖREK
MALZEMELER
hamur için:
1 çorba kaşığı eritilmiş margarin
4 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı su
tuz
içi için:
4 çorba kaşığı eritilmiş margarin
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet tavuk göğsü
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
kırmızı toz biber
nane
HAZIRLANIŞI
Önce iç malzemesini hazırlamalısınız. Bunun için, tavuk etini tencerede alıp 3 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın. Ardından tavuğun suyunu süzün ve eti tel tel ayırın. Ayırma işlemi bittikten sonra tekrar tavuk suyuna atın. Bulguru, domates salçasını, margarini, baharatları ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte suyunu çeken kadar pişirin ve suyunu çekince ateşten alın.Hamuru hazırlamak için ise; Unu derin bir kaba koyduktan sonra yumurta, margarin, su ve tuz ekleyip yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır. Sonra hamuru merdane ile açın ve eşit büyüklükte kareler olarak kesin. Her karenin ortasına bulgurlu karışımdan koyun ve yayın. Köşelerini üst üste getirin ortada toplayın yani bohça biçiminde katlayın. Bu işlem bittikten sonra börekleri önceden yağlamış olduğunuz tepsiye dizin. Bu arada fırını 180 derecede ısıtmış olmalısınız. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 5-6 dakika dinlendirip servis yapın.
MALZEMELER
hamur için:
1 çorba kaşığı eritilmiş margarin
4 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı su
tuz
içi için:
4 çorba kaşığı eritilmiş margarin
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet tavuk göğsü
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
kırmızı toz biber
nane
HAZIRLANIŞI
Önce iç malzemesini hazırlamalısınız. Bunun için, tavuk etini tencerede alıp 3 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın. Ardından tavuğun suyunu süzün ve eti tel tel ayırın. Ayırma işlemi bittikten sonra tekrar tavuk suyuna atın. Bulguru, domates salçasını, margarini, baharatları ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte suyunu çeken kadar pişirin ve suyunu çekince ateşten alın.Hamuru hazırlamak için ise; Unu derin bir kaba koyduktan sonra yumurta, margarin, su ve tuz ekleyip yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır. Sonra hamuru merdane ile açın ve eşit büyüklükte kareler olarak kesin. Her karenin ortasına bulgurlu karışımdan koyun ve yayın. Köşelerini üst üste getirin ortada toplayın yani bohça biçiminde katlayın. Bu işlem bittikten sonra börekleri önceden yağlamış olduğunuz tepsiye dizin. Bu arada fırını 180 derecede ısıtmış olmalısınız. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 5-6 dakika dinlendirip servis yapın.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri
Ispanakli Pastirmali Ay BÖreĞİ
Malzeme:
3 su b. un
yarım p. yaşmaya
2 çorba k. sıvıyağ
1 çay b. süt
su
iç harcı için:
yarım demet ıspanak
1 soğan
50 gr pastırma
100 gr kaşar peyniri
1 çorba k. tereyağı
tuz,karabiber
üzeri için:
1 yumurta sarısı
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Önce unu karıştırma kabına alın. ortasına mayayı koyup
biraz su ile eritin. sütü,tuzu,sıvıyağı ekleyip kulak memesi
kıvamında bir hamur yapıp dinlenmeye bırakın. Bu arada
iç harcı için tereyağı soğan ve pastırmayı ardından da ıspanağı
ekleyerek soteleyin. Tuz ve baharat da ekleyin. Hamur mayalanınca
bir defada açıp kase ile kesin. Yuvarlak hamurların içine harcı paylaştırıp
kaşar peyniri rendesi de ilave ederek poğaça gibi kapatıp kenarlarını kıvırın.
Üzerine yumurta sarısı ve sıvıyağ
karışımı sürün. çörekotu ve susam serperek fırında kızarana kadar
pişirin.
Malzeme:
3 su b. un
yarım p. yaşmaya
2 çorba k. sıvıyağ
1 çay b. süt
su
iç harcı için:
yarım demet ıspanak
1 soğan
50 gr pastırma
100 gr kaşar peyniri
1 çorba k. tereyağı
tuz,karabiber
üzeri için:
1 yumurta sarısı
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Önce unu karıştırma kabına alın. ortasına mayayı koyup
biraz su ile eritin. sütü,tuzu,sıvıyağı ekleyip kulak memesi
kıvamında bir hamur yapıp dinlenmeye bırakın. Bu arada
iç harcı için tereyağı soğan ve pastırmayı ardından da ıspanağı
ekleyerek soteleyin. Tuz ve baharat da ekleyin. Hamur mayalanınca
bir defada açıp kase ile kesin. Yuvarlak hamurların içine harcı paylaştırıp
kaşar peyniri rendesi de ilave ederek poğaça gibi kapatıp kenarlarını kıvırın.
Üzerine yumurta sarısı ve sıvıyağ
karışımı sürün. çörekotu ve susam serperek fırında kızarana kadar
pişirin.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri
BURSA LOKUMU
MALZEMELER
1 tatlı kaşığı bira mayası
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı
2 adet patates
2 kaşık tahin
1/2 lt süt
çörek otu
ceviz içi
1 kg un
susam
tarçın
bahar
tuz
HAZIRLANIŞI
Bira mayası, süt, toz şeker ve bir yemek kaşığı unu kanştırıp kabartın, 1 kg unun içine boşaltın. Haşlanınış ve ezilmiş iki orta boy patates, biraz tuz ve yarım lt sütle yoğrun ve mayalanmasını bekleyin. Mayası kıvama geldiğinde iri bir portakal büyüklüğünde bir parça koparın, yağlanmış tepsi üzerinde elle yassıltın ve üzerine dövülmüş ceviz, biraz toz şeker, tarçın ve bahar serpin. Bir-iki kaşık da tahin döküp, rulo haline getirin. Hamur bitceye kadar işleme devam edin. Hazırlanan rulolar ya olduğu gibi tepsiye konulup, öylece pişirilir sonradan kesilir, ya da pişmeden önce kesilip tepsiye öyle dizilir. Pişirmeden önce biraz kabarması için bekletin, üzerlerine yumurta sansı sürün, susam ve çörek otu serpin. Fırından çıktıktan sonra üzeılne ıslak bezle örtün ve böylece yumuşak olmasını sağlayın.
MALZEMELER
1 tatlı kaşığı bira mayası
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı
2 adet patates
2 kaşık tahin
1/2 lt süt
çörek otu
ceviz içi
1 kg un
susam
tarçın
bahar
tuz
HAZIRLANIŞI
Bira mayası, süt, toz şeker ve bir yemek kaşığı unu kanştırıp kabartın, 1 kg unun içine boşaltın. Haşlanınış ve ezilmiş iki orta boy patates, biraz tuz ve yarım lt sütle yoğrun ve mayalanmasını bekleyin. Mayası kıvama geldiğinde iri bir portakal büyüklüğünde bir parça koparın, yağlanmış tepsi üzerinde elle yassıltın ve üzerine dövülmüş ceviz, biraz toz şeker, tarçın ve bahar serpin. Bir-iki kaşık da tahin döküp, rulo haline getirin. Hamur bitceye kadar işleme devam edin. Hazırlanan rulolar ya olduğu gibi tepsiye konulup, öylece pişirilir sonradan kesilir, ya da pişmeden önce kesilip tepsiye öyle dizilir. Pişirmeden önce biraz kabarması için bekletin, üzerlerine yumurta sansı sürün, susam ve çörek otu serpin. Fırından çıktıktan sonra üzeılne ıslak bezle örtün ve böylece yumuşak olmasını sağlayın.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri
CEVIZLI AY ÇÖREGI
MALZEMELER
4 Adet milföy hamuru
1 Su bardağı ceviz içi
2 Adet portakal kabuğu rendesi
1 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı süt
½ Su bardağı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Milföy hamurlarını buzdolabından çözülmeleri için bekletin. Ceviz içini pudra şekeri ile birlikte mutfak robotuna koyup iyice karıştırın. Daha sonra bu karışıma portakal kabuğu rendesi ve bir yumurtanın akını ilave edin. Çözülmüş olan her bir hamur parçasının üzerine iki yemek kaşığı hazırladığınız harçtan koyun. Hamurları bir köşesinden yuvarlamaya başlayıp ay şeklini verin. Süt ve yumurta sarısını karıştırıp, fırça yardımı ile üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış kızgın fırında 25-30 dakika pişirin. Pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
4 Adet milföy hamuru
1 Su bardağı ceviz içi
2 Adet portakal kabuğu rendesi
1 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı süt
½ Su bardağı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Milföy hamurlarını buzdolabından çözülmeleri için bekletin. Ceviz içini pudra şekeri ile birlikte mutfak robotuna koyup iyice karıştırın. Daha sonra bu karışıma portakal kabuğu rendesi ve bir yumurtanın akını ilave edin. Çözülmüş olan her bir hamur parçasının üzerine iki yemek kaşığı hazırladığınız harçtan koyun. Hamurları bir köşesinden yuvarlamaya başlayıp ay şeklini verin. Süt ve yumurta sarısını karıştırıp, fırça yardımı ile üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış kızgın fırında 25-30 dakika pişirin. Pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez
Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i :cici:
uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL
'''' Yaban Gulu ''''
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir