Zeytinyağlı Ispanak

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eceeee
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 3062
Kayıt: 15 Ağu 2008, 01:43
Konum: Pasifik Okyanusu'nda :)
İletişim:

Zeytinyağlı Ispanak

Mesaj gönderen Eceeee » 26 Eyl 2008, 14:40

Resim
Zeytinyağlı Ispanak
Malzemeler

Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

1.5 Kg ıspanak
1 Adet orta boy kuru soğan
1 Kahve fincanı pirinç
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı toz şeker
Yeterince tuz

Hazırlanışı
Ispanakları ayıkladıktan sonra birkaç kez yıkayıp üçe bölelim.
1 adet rendelenmiş kuru soğanı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra ıspanakları ilave edip birkaç dakika kavuralım.
Ilık suda ıslattığımız pirinci iyice yıkadıktan sonra ıspanakları ilave edip yeterince tuz, şeker ve sıcak su ekleyerek ağzı kapalı olarak pişirelim.
Ağzı kapalı olarak soğutup servis yapalım.
NOT: İsteğe göre sarmısaklı yoğurt yada limon sıkarak yenebilir.
" düş uçacak bahara doğru "

Cevapla

“Türk Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir