BEŞİKTAŞ İNÖNÜ STADI

Cevapla
Kullanıcı avatarı
gokan_1903
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 64
Kayıt: 16 Ağu 2008, 18:43
İletişim:

BEŞİKTAŞ İNÖNÜ STADI

Mesaj gönderen gokan_1903 » 16 Ağu 2008, 19:43

İnönü Stadı 1947 Yılında Açıldı

Mimari planları Mimar Vietti Violi , Mimar Şinasi Şahingiray ve Mimar Fazıl Aysu tarafından hazırlanmış olup, II. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü devrinde ve Lütfi Kırdar'ın İstanbul Valiliği ve Beden Terbiyesi Bölge Başkanlığı zamanında yapılmış ve 19 Mayıs 1947 yılında açılmıştır. 1950'li yıllarda stadyumun arka tarafında bulunan gazhane ve havagazı fabrikası daha sonraki yıllarda yıkılarak yeni açık tribünler inşa edilmiştir. İnönü Stadyumu’nun ilk maçı Beşiktaş ile İsveç'in AIK takımı arasında oynanmıştır. Bu stadyumdaki ilk golü de o zamanlar Beşiktaş’ın futbolcusu olan, Onursal Başkanımız Süleyman Seba atmıştır. İlk maç 3-2 AIK' nın galibiyeti ile bitmiştir.

1998 Yılında 49 Yıllığına Kiralandı

8 Şubat 1998 tarihinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile BJK Derneği arasında imzalanan sözleşme ile 49 yıllık intifa hakkı verilmiş ve sözleşmenin tapuya tescil tarihi olan 27 Mart 1998 tarihinden itibaren BJK'ya ait olmuştur. BJK İnönü Stadyumu ile ilgili tasarruflarda bulunmaya sadece Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği’nin yetkili olduğu hukuken tescil edilmiştir.


BJK İnönü Stadı'ndaki Yenileme Çalışmaları (2004)

2003-2004 sezonunun tamamlanmasının ardından hemen başlayan çalışmalarla stadımız, muhteşem bir görünüm kazandı. Zemin indirme projesiyle, tribünler ile saha arasında artık sadece 4 metre uzaklık var. Bu sayede yüzde 50 artışla, toplam koltuk kapasitesi de 32,145’e ulaştı. Kapalıda bulunan basın tribünü, taraftarlardan gelen istek üzerine numaralı kısma alındı. Kapalı trübünün orta bölümündeki localar, tribünlerle saha arasında bulunan tel örgüler kaldırıldı. Stadın giriş ve çıkışlarını rahatlatmak için kapı sayısı da yüzde 100 artırılarak, 36’dan 72’ye çıkartıldı. BJK TV için stat içerisinde bir bölüm yapıldı. Ayrıca, tuvalet ve büfelere yenisi eklenerek, bakımları tamamlandı.

Kullanıcı avatarı
Eceeee
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 3062
Kayıt: 15 Ağu 2008, 01:43
Konum: Pasifik Okyanusu'nda :)
İletişim:

Re: BEŞİKTAŞ İNÖNÜ STADI

Mesaj gönderen Eceeee » 16 Ağu 2008, 22:41

Emeğine sağlık gökhan ;) doldurmussun valla :o :)
" düş uçacak bahara doğru "

Kullanıcı avatarı
gelecek
Az YaZar ÇoK KaÇaR
Az YaZar ÇoK KaÇaR
Mesajlar: 3
Kayıt: 17 Ağu 2008, 18:11
İletişim:

Re: BEŞİKTAŞ İNÖNÜ STADI

Mesaj gönderen gelecek » 17 Ağu 2008, 18:28

vayy bjk lim benim yaşa be süper doldurmuşsun bende bjk liyim :D ben gelecek konuşalım bi ara 8-)

Kullanıcı avatarı
dogucahn
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 102
Kayıt: 04 Eyl 2008, 19:22
İletişim:

Re: BEŞİKTAŞ İNÖNÜ STADI

Mesaj gönderen dogucahn » 11 Ara 2008, 21:56

BJK de kanki takım valla ama fener olsa bilmiorum valla artık domateslermiydik taşlarmıydık.... :dil: :D :hayir: :gülmek: :cool:
'Forumun Neşe Kaymağı

Cevapla

“Futbol” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir