
Protomelas annectens(Kabibi)
Latince Adı: Protomelas annectens(Kabibi)
Coğrafik Kökeni: Mozambik ve Tanzanya.
Yaşam Alanı: Geniş sığ,kumluk alanlar.
Beslenme Biçimi: Etçil
Davranış Biçimi: Agresif
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif
Cinsiyet Ayrımı:Erkeklerin dikey mavi şeritleri vardır.Dişiler ise daha mat ve gri renklidirler.
Üreme: 30 - 40 arası yumurtayı ağzında kuluçkaya yatırır.
Sıcaklık: 24 - 26 °C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 20 cm
En Az Akvaryum Hacmi: 250 lt
Su Sertliği: 10 – 18 °d
pH: 7,2–8,8
Zorluk Seviyesi: 3
Genel Yorum: : Doğada 10 metre derinlikte bulunmuşlardır.Geniş kumluk alanlarda yunus ve kral cichlid sürülerinin arkalarında gezerler,onlar kumu karıştırıken ortaya çıkan omurgasız veya larvaları kaparlar.Diğer haplochromisler ile bakılabilirler.Üreme döneminde erkekleri agresifleşir.Yavruların büyümesi diğer balıklara göre yavaştır
Bilgilerin Açıklaması
Davranış Biçimi: Balıkların karma tanklardaki davranış biçimidir. Üreme döneminde hemen her canlının daha saldırganlaştığını göz önünde bulundurmak gerekir.
Yüzme Seviyesi: Balığın doğal şartlarda nerede yüzdüğü ile ilgili bilgidir.
En Fazla Büyüdüğü Boy: Balığın geldiği en büyük boydur. Genellikle bu boya gelmesi zorken, bazı bireylerin bu boyu geçtiği de görülebilir.
En Az Akvaryum Hacmi: Balığın karma tankta rahat yaşayabilmesi için gerekli minimum hacimdir. Üretim tankları gibi 2 balığın bulunduğu durumlarda daha küçük tanklar kullanılabilir. Sırasıyla; balığın ortalama boyuna, hareketliliğine ve narinliğine bakılarak değerlendirilmiştir.
Zorluk Seviyesi: 1 en kolay, yeni başlayanlar için uygundan. 5 en zor, sadece uzman akvarisltere uzanan balığın akvaryum şartlarında beslenmesini zorluğu ile ilgili bilgi.