Polenta (İtalya)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Polenta (İtalya)

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 15:56

Resim

Polenta (İtalya)

Malzeme
- 1,5 lt su
- 300 gr un
- 2-3 yemek kaşığı Sana
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber

Hazırlanışı
Derin bir tencere içine tuz ve suyu koyarak kaynatınız. Su kaynayınca karıştırarak mısır ununu ilave edip, püre haline getiriniz. Hazırladığınız Polentayı düz bir tepsiye koyup, üzerini düzeltiniz. İsterseniz bıçak ile kesebilir veya kalıp ile kesebilirsiniz.
Tavada Sana yağını eritip, kızdırınız. Şekil verdiğiniz Polentaları alt-üst yaparak kızartınız. Polentayı et-tavuk yemeklerinin yanında garnetür olarak servis edebileceğiniz gibi üzerine istediğiniz sosu koyarak, başlangıç yemeği olarak da servis edebilirsiniz.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 14 misafir