Alessandro Chiappini / ( roportaj ) =) =)

Kullanıcı avatarı
Eceeee
Rep Gücü
Rep Gücü
İletişim:

Alessandro Chiappini / ( roportaj ) =) =)

Mesaj gönderen Eceeee » 05 Eyl 2008, 18:08

Alessandro Chiappini

Resim

Alessandro Chiappini
Türkiye A Bayan Milli Takım Antrenörü

Voleybola olan ilginiz nasıl başladı ve gelişti? Kariyerinizden biraz bahsederi misiniz?
Son şampiyonada Türk federasyonundan beklenmedik bir teklif aldım. Milii bir takımı çalıştırmak büyük bir onur. Benim kariyerim bir voleybolcu olarak başladı.(düşük seviyede). Bana Medinex Reggio Calabria takımında yardımcı antrenörlük gorevi verildiğinde(Giuseppe Cuccarini’nin) bundan sonraki hedefimi antrenörlük olarak koydum. Burada 2 sene çalıstım ve birlikte İtalya ve Cev kupalarını kazandık... burada şampiyonlar ligi finalini oynadık ve şampiyonayı kazandık.
Bergamo’dan sonra bir sene İtalya kupası ve şampiyonasını kazandığım Perugi’daydım(Barbolini Massimonun asistanı olarak)
Perugia’dan sonra birinci antrenör olarak şansımı denemeye karar verdım ve 2 sene boyunca kendi şehrim olan Marscianoda b1 serisinde antrenörlük yaptım. Burada beş senede öğrendiklerimi pratiğe dökme şansını yakaladım. Marsciano’dan sonra italyanın en büyük takımlarından olan ve mükemmel bir takımı çalıştırma sanısını yakaladığım ve aynı zamanda kariyerime büyük etki yapan Asystel Novara’dan teklif aldım. İlk sene İtalya’nın süper kupası, Dinamo’ya karşı Top Team Cup’a moscayı aldık. İkinci olarak ise regular season’u kazanarak şampiyonlar lgine girme sanısnı ve lega kupasını elde ettık. Türkiye’den önce Polonya Federasyonu’yla da çalısma şansı yakaladım. Gerisini zaten biliyorsunz...

Türk milli takımını seçme sebebiniz?
Basta belirtmeliyim ki Türkiye gibi bir takımı yönetmek benim için büyük bir onur. Buradaki tecrubelerimden doğru bir seçım yapmış olduğumu düsünüyorum.
Her zaman Dünya voleybolunu yakından takip ettim ve Türk takımının kalitesini hep taktir etmişimdir. Ayrıca Federasyonda birçok genç oyuncunz var ve bende Milli takımda onlara şans vererek Dünya platformunda önemli deneyimlerler kazanmalarını istiyorum.

Resim

Antrenörlüğünü yaptığıız Türk Milli Takımımızın hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyiz?
Birlikte önemli bir gelecek yaratabileceğimizi düşünüyorum. Önümüzde ufak bir problemin oldugunuda söylemeliyim. Çünkü diğer Avrupa takımları son yıllarda büyük başarılar elde ettıler. Bizde aynı şekilde sabır ve cesaretle bunu başarabiliriz.

Türk sporcuları ve Türkiye deki sistem hakkında ne düşünüyorsunuz?
Türkiye’deki oyuncuların tekniklerini iyi buluyorum yüksek seviyede mücadele etmek için bu teknikleri geliştirmek ve onlara en başta inanmalıyız.

Türk voleybolunu Avrupa voleyboluyla kıyaslarsak neler söyleyebilirsiniz?
Dediğim gibi Avrupa voleybolu güçlü bir gelişme gösterdi. Biz büyük bir projeyle başladık, ilk hedef olarakda her zaman her amaca yönelik voleybolcu yetistirmek için iki takım kurmayı hedefliyoruz.

Türk voleybolunun eksileri ve artıları?
Bunun la ilgili birşey söyleyemeceğim, her alanda olduğu gibi iyi ve kötü giden şeyler vardır. Ama inanıyorum ki her zaman gelışme şansımz var. Programlı ve düzenli çalışmalıyz.

Önümüzdeki Milli takım programı hakkında bilgi veririmsiniz?
Olipiyatlardan elenmemizden sonra 2009 Avrupa sezonuna organize oluyourz. İkıncı grupla çalısmalarımıza başlıyoruz ki bu muhtamelen Fransa’yla bir platform yaratıcak daha sonra resmi yükümlülüklerimzle ilgili çalışıp, yani qualıfıcazıone per leuropeo 2009, İsrail’dekı daha sonra Yunanıstan’dakı ve daha sonra grand prix turnuvalarımız varki yukselmek için iyi bir şans. Muhtamelen bu turnuvalardan önce çok çalışma şansımz olmayacak. Kızlar play off’dan sonra biraz dinlenmeliler. şimdiki görevlerimiz bunlar.

Türkiye ligi hakkında neler düşünüyorsunuz?
Türkiye şampiyonasını özenle takip ettiğim ilk sene. Bende Eczacıbaşı Zentiva ile Avrupa kupasında oynamıştım. Bu sene iyi derecede olduğunuzu düşünüyorum.

Türkiye’de herhangi bir takıma antrenörlük yapmayı düşünürmüsünüz?
Neden olmasın? Ama şimdi federsyonda olmaktan ve Milli takımı çalıstırmaktan çok mutluyum.

Boş zamanlarınızda neler yaparsınız?
Aslında çokda boş vaktim olmuyor. Kamp sırasında çok çalısıyoruz, bazen akşamları dışarıda kahve içiyorum. Bahar mevsiminde sıksık şehir değiştiriyorum, ve İstanbul’da pasaport değıstrmek İtalyada şehir değiştirmekten daha zor. Bazen alışverış yapıyorum. Ticari merkezler çok guzel.

Türkiye’yi beğeniyor musunuz?
Evet çok. Buraya çok kısa bir sürede alıştım ve çok iyi idare ediyorum. Yakınlarımdan uzakta olmak dışında herşey çok güzel.

Türk halkının voleybola olan yaklaşımı hakkında neler düşünüyorsunuz?
İlginç. Grand prix ve Ankara turnuvalarını unutamayacağım.
Bunun gibi bir deneyim yaşamamıştım. Ayrıca şampiyona zamanlarında büyük bir ilgi oluyor.

Bayan Milli Takımımızın gelecekteki hedefleri nelerdir?
Çok yol kat edicek... büyük ihtimalle benimle birlikte...

Bayan Milli Takımımızda unutamadığınız bir anınız oldu mu?
Tabikide Grand prix qualıfıcazınoesınde, olimpic qualıfıcazıone halle’deki unutulmaz başarılar... ayrıca birinci turnuva olan Borıs Yeltsin kupasınıda unutamayacağım..

Resim

En keyif aldığınız maç hangisi oldu?
Ankara’da Rusya’yla kazanılar zafer.. ama hep bir sonraki maçın daha güzel olacağını ümit ediyorum.

Diğer ülkeler başarılarını neye borçlular?
Kesinlikle iyi bir programlı çalışma, sabır, fiziksel ve teknik konularda doğru ve titiz araştırma ve bu temeleler üzerinde sağlam çalışmayla..

Aldığınız eleştirileri değerlendirirmisiniz?
Bilmiyorum, şımdilik şimdiyi düşünüyorum. Çok şanslı olduğumu düsünüyorum çünkü yakın zamanlarda büyük şanslar elde ettım. Ve verilen şanslara laik olmaya çalışıyorum. Gelecek hep şimdinin ve geçmişin bır sonucudur.

Sizce bir voleybolcuda olması gereken özellikler neler?
İlk başta yüksek seviyede oynamak ıçın iyi bir tekniğinin olması gerekir. Ayrıca fizik ve akıl bunu tamamlar.

- Şimdi biraz voleyboldan uzaklaşalım

Türk mutfağından en çok hangi yemekleri beyeniyorsunuz ve önerirsiniz?
Tehlikeli.. çok dikkat edilmeli. Özellikle kebabı çok seviyorum.

Bir İtalyan vatandaşına Türkiye’yi 1 tek cümleyle anlatmanız gerekseydi nasıl ifade ederdiniz?
Fantastik.

Kullandığınız parfüm?
Gucci.

Giydiğiniz Markalar?
Özellikle bir marka tercihim yok, genelde beyendiğimi alıyorum.

En çok sevdiğiniz Filmler ve Aktörler Hangisidir?
Any gıven Sunday, il profuma del mosto selvatico, la eggenda di bagger vance, al pacıno,morgan freeman

İnternetle aranız nasıl? Son zamanlarda çok moda olan MSN Messenger kullanıyormusunuz?
Evet, çok sıklıkla

Okuduğunuz kitaplar Hangileri?
Ne yazıkki çok fazla okuyamıyorum, spor, sporun psikolojisi ve iş yaşamı hakında kitaplar okuyorum.

Dinlediğiniz Müzikler Neler?
Heavy metal dışında genelde herşey

Hangi Burçsun?
Kova

Günlük hayatta en çok kullandığınız kelimeler?
Kötü kelimeler...(şimdi Türkçe’lerinide öğrendim) şaka tabiki.. bilmiyorum?

Stres atmak neler yaparsın ve nerelere gidersin?
Yürümeyi seviyorum özelikle deniz kenarında

Bize eğlenceyi tanımlar mısın?
Her zaman canınız ne istiyorsa onu yapmak, önemlı olan kendinizle çevrenizle barışık olmak bence en büyük eğlence.
" düş uçacak bahara doğru "

“Voleybol” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir