eşkül

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

eşkül

Mesaj gönderen moments » 07 Eki 2008, 00:28

eşkül

Malzemeler:
4 bardak süt
1 bardak seker
1 çay bardagi badem
1 fincan pirinç unu
1 kasik nisasta
1 fiske tuz
1 fincan çam fistigi veya Antep fistigi.
Yapilisi:
1- Bir kapta iç bademler kaynar suda birkaç dakika tutulur, sudan alinir, parmak uçlariyla bademler bastirilarak kabuklarindan çikarilir.
2.-Bademlerin yarisi alinarak kaynamakta olan dört bardak süt ve sekere katilir. 3- Pirinç unu, nisastayi bir çay bardagi soguk su içinde ezip süte macun gibi akitarak devamli karistirilir. Bir fiske tuz da katilir. Bu karistirma yirmi dakika kadar tahta kasikla yapilir. Koyulasip, sakiz gibi olunca kalan macun haline getirilmis bademler ilave edilir. Bir iki dakika karistirildiktan sonra atesten indirilir, tabaklara alinir.
4- Üzerine arzuya göre hindistan cevizi tozu, kavrulmus çam fistigi veya kavrulmus tuzsuz Antep fistigi serpilir.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Türk Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 26 misafir