Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 16:56

GERDAN BÖREĞI

MALZEMELER

yoğurt
margarin
4 adet yufka
koyun gerdanı
3 diş sarmısak
karabiber, tuz


HAZIRLANIŞI

Gerdanı yıkayın, üzerini örtecek kadar su ve biraz tuz koyup, bir tencerede haşlayın. Soğuduğunda etleri didip, biraz karabiber ilave edin. Büyük bir sigara böreği şeklinde yufkalara sarın, üstlerinden bastırıp yassılaştırarak margarinle tavada pembeleşinceye dek kızartın. Kızaran börekleri bir tepsiye dizip, kaşıkla üzerlerine gerdan suyu döküp, ıslatın, harlı fırında on dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra servis tabağına koyup, samnısaklı yoğurt ve kırmızı biberli margarinle süsleyip, servis yapın.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 16:56

GERZE NOKULU

MALZEMELER

1 adet yumurta,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı ılık su
2 çorba kaşığı sirke
yarım paket kabartma tozu
bir tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un

İÇ MALZEMESİ:
Yarım kilo kıyma
1 ortaboy soğan


HAZIRLANIŞI

Yumurta, su, sıvı yağ, sirke ve tuz bir kap içinde karıştırılır. Alabildiği kadar un ve yarım paket kabartma tozu ilave edilip hamur yoğurulur. Kıyma, soğan ile kavrulup iç malzeme hazırlanır ve soğutulur.biraz karabiber ilave edilir.Hazırlanan hamur 6 bezeye ayrılır.Her beze ayrı ayrı tepsi büyüklüğünde açılıp iç malzeme serpilerek rulo şeklinde bükülür.Bükülen hamur, eşit büyüklükte parçalara ayrılarak tepsiye dizilir. Yumurta sürülür ve üzerine çörekotu serpilerek orta ısıdaki fırında pişirilir.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 16:57

GÜLLÜ SARMA

MALZEMELER

2 su bardağı hafif haşlanmış Amerikan Pirinci
1 su bardağı ince doğranmış mantar
1 baş büyük soğan
250 gr. kıyma
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
500 gr. hazır yufka
1 adet yumurta
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı soyayağı
1/2 limon
2 yaprak taze nane
1 çorba kaşığı sumak


HAZIRLANIŞI

Bir tavaya 2 çorba kaşığı soyayağını koyup kızdırın. Halka şeklinde doğramış olduğunuz soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyma, sarmısak, sumak, mantar ve pirinci de ekleyip kavurun. İçine bir iki damla limon suyu sıkıp karıştırın. Bu harçtan yufkaların içine koyup gül şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, yağladığınız fırın kabına dizin. Böreklerin üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirip 20 dakika fırınlayın. Börekler pişince isteğe göre nane ile süsleyip sıcak servis yapabilirsiniz.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 16:57

HAŞHAŞLı POĞAÇA

MALZEMELER

yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
4 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
2 çaykaşığı haşhaş tohumu
1 yumurta sarısı
süt
maya
tuz

4 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Tereyağı ya da margarini krema haline gelene kadar ısıtın. İçine tozşekeri,unu, hafifçe çırpılmış yumurta sarısını, bir tutam tuzu ve sütte çözülmüş biraz mayayı katın. Tüm malzemeleri hamur haline getirdikten sonra iki saat kadar buzdolabında bekletin.
Daha sonra üzerine bir çaykaşığı haşhaş tohumu serpin ve çok ince olmayacak şekilde hamuru açın. Kalıp aletleriyle kestiğiniz parçaları yağlı ve unlu bir tavaya koyun. Yeniden bir saat kadar buzdolabında dinlendirin. Sonra üzerlerine, kalan haşhaş tohumlarını serpiştirip önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında onbeş dakika kadar pişirin bırakın.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 16:57

HAVUÇLı POĞAÇA

MALZEMELER

Yarım kg un
2 çorbakaşığı zeytinyağı
1 yumurtanın sarısı
30 gr bira mayası
200 gr havuç
süt
tuz

4 Kişilik


HAZIRLANIŞI

1/4 litre ılık suda mayayı ılıtın. Sonra bir tutam tuz, un ve iki çorbakaşığı zeytinyağıyla yumuşak bir hamur hazırlayın.
Rendelediğiniz havucu bu hamura katıp minik toplar oluşturun. Ve bu topları unlu bir kaba dizin. Hamuru filmle kapladıktan sonra ılık bir yerde bir saat kadar mayalanmaya bırakın. Kendi hacminin iki misli oluncaya dek bekleyin. Hamurdan yeniden minik toplar yapın. Zeytinyağıyla yağladığınız bir tavada bir saat kadar yeniden mayalanmaya bırakın. Daha sonra üstlerine biraz sütle birlikte çırpılmış yumurta sarılarını iyice yedirerek sürün. Poğaçaları, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yirmi dakika kadar pişirin.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 16:57

HAVYARLı GÖZLEME

MALZEMELER

1/2 kg. un
1 yumurta
100 gr havyar
Yeteri kadar su
Tuz
Sıvı yağ


HAZIRLANIŞI

Un ve yumurta derince bir kaba boşaltılır, su ve tuz ilave edilerek yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulur.
Yumurta büyüklüğünde yumaklar haline getirilir. Yumaklar oklava kullanılarak teker teker açılır.
Yuvarlak bir şekil verilerek inceltilen hamur üzerine havyar sürülür. Kenarları kare şekli verilerek kapatılır. 15dk dinlendirildikten sonra tekrar açılır. Teflon tava - sac bir miktar sıvı yağ ile yağlanır.
Teker teker açılan hamurlar tavada - sacda altı üstü çevrilerek pişirilir. Geniş bir servis tabağında sıcak olarak servis yapılır.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 16:58

HAZıR YUFKAYLA SOSISLI BÖREK

MALZEMELER

6 adet haşlanmış sosis
1 adet domates
2 adet sivri biber
1 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
3 adet yufka
2 çorba kaşığı yoğurt
6 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta (birisinin sarısı böreğin üzerine sürmek için saklanacaktır)


HAZIRLANIŞI

Bir yufkayı düz bir zemine serin. Üzerine yoğurt, yağ ve yumurtadan elde edilen karışımı döküp her yerine yayın. Üzerine ikinci yufkayı kapatarak ikinci yufaknın üzerine de karışımdan dökün. Üçüncü yufkayı da onun üzerine kapatarak en üste de
karışımdan dökün ve üst üste duran yufkaları üçgen şeklinde 8 parçaya bölün. Sosisleri ince halka halka doğrayın, domatesleri küp küp kesin, biberleri ince halka şeklinde kesin. Tuzu, kekiği, karabiberi ve doğranılan bu malzemeleri karıştırarak harcı hazırlayın. Sonra hazırlanan bu harcı, 8 parçaya bölünen yufkaya paylaştırın ve her bir parçayı sarın. Börekleri yağlanmış tepsiye yerleştirip üzerlerine yumurta sarısını sürün. Ardından 250 derece ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 16:58

HURMALı TURTA

MALZEMELER

100 gr hurma
250 gr dondurulmuş tart (yada milföy) hamuru
1 çorbakaşığı mısır nişastası
50 gram şekerkamışı
3 yumurta
1 /4 litre süt
1 limon
100 gr ceviz
1 adet muz

4 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Oda sıcaklığında ılınmış tart hamurunu yayın. Çapı 22-24 cm olan bir kalıba yerkeştirin. Dibine bir çatalla delikler açtıktan sonra folyo serin. Üstüne fırında kabarmaması için biraz kuru fasulye koyun. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin.
Şekeri mısır nişastasıyla karıştırıp 3 yumurta sarısını ve 1 yumurta akını ilave edip çırpmaya devam edin. Sütü katın, karıştırıp kısık ateşte on dakika pişirin.
Muzu soyup bir kaba koyun. Limon suyunu katıp krema kıvamına gelinceye kadar bir çatalla ezin. Cevizleri ve çekirdeklerini ayıkladığınız hurmaları iri iri içine doğrayın. Ezilmiş muz ile kuru meyveyi kremaya karıştırın, karişımı hamurun üzerine yayın.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 16:58

HÜNKAR BÖREĞI

MALZEMELER

1.5 bardak un
200 gr. margarin
300 gr. kıyma
3 adet soğan
100 gr. mantar
100 gr. rendelenmiş kaşar
3-4 adet domates
2 çorba kaşığı domates salçası
Yeteri kadar tuz, kekik
Yarım bardak su


HAZIRLANIŞI

Buzdolabından katı olarak çıkardığınız margarini keserek una yedirin. Unla yağ ekmek kırıntısı görüntüsü alınca çok soğuk yarım bardak suya azar azar katarak hamuru yoğurun. Buzdolabında yarım saat bekletin. Çentilmiş soğanı 3 çorba kaşığı margarinde pembeleştirin. İkiye kesilmiş mantarları ilave edin. 5 dakika pişirin. Kıymayı ayrı bir tavada kavurun. Tuzu, kekiği ve domates salçasını katıp, mantarlı soğanla karıştırın. Hamuru bir fırın tepsisine yayıp 225 derece fırında 10 dakika kadar pişirip çıkarın. Kıymalı harcı üzerine yayıp, en üste rende peyniri serpin, domates dilimlerini yerleştirip, fırına sürerek 10 dakika daha pişirin.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 16:58

İÇLI KETE

MALZEMELER

1 kg un
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı eritilmiş tereyağ
tuz


HAZIRLANIŞI

Bütün malzemeyi karıştırarak, börek hamuru gibi yoğurun. 90 dakika kadar dinlendirip, beş bezeye ayırın. Bezeleri oklava ile kalınca açın. Diğer yanda 250 gr unu, iki çorba kaşığı yağ ve tuzla kavurun. Bunu açtığınız yufkaların birer kenarına döküp, rulo yaptıktan sonra, gül şekli alacak biçimde kıvırın. Üzerine elinizle hafifçe bastırıp, yumurta sarısı sürün ve orta hararetli fınnda pişirin.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Cevapla

“Türk Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 20 misafir