Portakallı Tavuklu Pide (İtalya)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Portakallı Tavuklu Pide (İtalya)

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 17:25

Portakallı Tavuklu Pide (İtalya)

2 portakal
350 g haşlanmış tavuk göğsü (iri küpler halinde doğranmış)
1/2 yeşil salata (yaprakları ayrılıp iyice yıkanmış, süzülmüş, kurulanmış ve iri parçalar halinde kıyılmış)
3 pide (tercihen kepekli undan yapılmış)
Tereli sos:
700 g tere (yıkanıp süzülmüş ve körpe olmayan sapları ayıklanmış)
2 çorba kaşığı mayonez
2 çorba kaşığı yağsız yoğurt
bir tutam tuz
bir tutam taze çekilmiş karabiber

Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın. Sosun bütün malzemesini blendıra koyup, blendırı karışım pürüzsüz bir püre haline gelinceye kadar (birkaç saniye) çalıştırın. Sosu bir kâseye aktarıp, bir kenara bırakın. Portakalları içlerindeki beyaz bölümleri de alarak soyun. 4'e bölerek çekirdeklerini çıkardıktan sonra irice doğrayın. Marul parçaları, tavuk parçaları ve portakal parçalarını bir kâseye koyup, karıştırın.
Pideleri bir tepsiye koyup, tepsiyi fırına sürerek, pideleri kabarıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) ısıtın. Sonra tepsiyi fırından alıp, her pideyi ikiye kesin, yarım pidelerin içini açarak kâsedeki tavuklu karışımı döşeyin. Kaşıkla tereli sostan da bolca koyup, hemen servis yapın.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir