Keçi Peynirli Ekmek Dilimleri (İtalya)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Keçi Peynirli Ekmek Dilimleri (İtalya)

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 17:24

Keçi Peynirli Ekmek Dilimleri (İtalya)

100 g keçi peyniri
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı kırılmış tane karabiber
1 defne yaprağı
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çorba kaşığı ince kıyılmış taze aromatik otlar (taze soğan, taze sarmısak, biberiye, tarhun, vb.)
4 ince baget ekmek dilimi
4 çorba kaşığı çok ince ufalanmış ekmekiçi
125 g çeşitli salata yaprakları (kıvırcık, göbek, arapsaçı, vb.)

Peynirlerin varsa kabuklarını alıp, 4 yuvarlak halka halinde kesin. Büyük bir kâseye zeytinyağı, karabiber, defne yaprağı, sarmısak ve aromatik otlar koyup, karıştırın. Peynir yuvarlaklarını ekleyip, döndürerek her yanlarını buladıktan sonra, kâseyi bir kenarda 12 saat bekletin.
Önce fırınınızı 180 °C'a (4'e) ısıtın. Ekmek dilimlerini bir fırın tepsisine yerleştirip, tepsiyi fırına sürerek ekmekleri 4 dakika kadar ısıtın. Sonra üstlerine kâsedeki bulamaçtan sürüp, bir kenara bırakın. Fırının sıcaklığını 240 °C'a yükseltin.
Kâsedeki peynir yuvarlaklarını alıp, ufalanmış ekmek içlerine bulayarak, her ekmek dilimi üstüne 2 peynir halkası yerleştirin. Tepsiyi yeniden fırına sürerek, ekmekler kızarıncaya ve peynirler yumuşayıncaya kadar ısıtın. Tepsiyi fırından alıp, keçi peynirli ekmekleri yanında salata yapraklarıyla servis yapın.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir