Keçi Peynirli ve Cevizli Taze İncir (İtalya)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Keçi Peynirli ve Cevizli Taze İncir (İtalya)

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 17:14

Resim

Keçi Peynirli ve Cevizli Taze İncir (İtalya)

8 olgun incir
8 ceviz içi (doğranmış)
175 g yumuşak keçi peyniri
Taze otlu sos:
2 çorba kaşığı cevizyağı (ya da natürel zeytinyağı)
2 çorba kaşığı sirke
4 tatlı kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı taze nane (ince kıyılmış),
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam taze çekilmiş karabiber

incirlerin üst bölümlerinden kapak çıkarıp, bir kenara ayırın. Sonra, incirlerin içlerini kenarlarda biraz etli bölüm bırakarak bir tatlı kaşığıyla boşaltıp, bir kâseye koyun. Doğranmış ceviziçini ekleyip, karıştırın.
Sosu hazırlamak için küçük bir kâsede cevizyağı (ya da zeytinyağı) ve sirkeyi çatalla iyice çırpıp, maydanoz, nane, tuz ve karabiberi ekleyerek yeniden çırpın.
Keçi peynirini öbür kasedeki cevizli incir içi karışımına bir çatalla çırparak karıştırın. Karışımı bir tatlı kaşığıyla incirlerin içine doldurun. Sosu da kaşıkla üstlerine döküp, ayırmış olduğunuz kapakları üstlerine yerleştirerek, bekletmeden servis yapın.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 12 misafir