Pastırmalı Mantar Dolması (mikrodalga)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Pastırmalı Mantar Dolması (mikrodalga)

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 15:34

Resim

Pastırmalı Mantar Dolması (mikrodalga)

4 iri mantar (yaklaşık 300 g, yıkanıp temizlendikten sonra, sapları ayıklanmış)
4 çorba kaşığı maydanoz (iri doğranmış)
100 g yağsız pastırma (çemeni alınmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı taze ekmek içi
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

Mantarları şapka bölümleri alta gelecek biçimde yan yana ateşe dayanıklı bir tabağa yerleştirip, üstlerine vermutu gezdirin. Maydanozu da içlerine bölüştürüp, tabağı gevşek bir biçimde plastik filmle örtün.
Harcı yapmak için pastırmayı ince şeritlere kesin. Pastırma şeritleri, sarmısak ve zeytinyağını ateşe dayanıklı bir kapta karıştırın. Kabı % 100 ısıtılmış fırına verip, pastırmaları suyunu bırakana kadar (yaklaşık 1 dakika) pişirdikten sonra, kabı fırından alın. Ufalanmış ekmekiçini ve karabiberi pastırmaların üstüne serpiştirip, kabı yeniden % 100 ısıtılmış fırında 1 dakika bekletin. Sonra fırından alıp, üstünü plastik filmle örterek bir kenarda ılık tutun.
Mantarların bulunduğu tabağı % 100 ısıtılmış fırına verip, mantarları iyice yumuşayıncaya kadar (3 dakika) pişirin. Tabağı fırından alıp, plastikfilmi çıkarın. Mantarların içlerine bir kaşıkla pastırmalı harcı doldurup, tabağı % 100 ısıtılmış fırında 30 saniye bekletin. Sonra fırından alıp, hemen servis yapın.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 12 misafir