Kuşkonmaz Yerelması Salatası (İtalya)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Kuşkonmaz Yerelması Salatası (İtalya)

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 15:31

Resim

Kuşkonmaz Yerelması Salatası (İtalya)

1 limon (ortadan ikiye kesilmiş)
125 g yerelması (iyice kazınmış)
500 g kuşkonmaz (soyulup, yaklaşık 4 cm boyunda verevine kesilmiş)
1 tatlı kaşığı cevizyağı (ya da natürel zeytinyağı)
1 çorba kaşığı dereotu (doğranmış)

Bir kâseye yarısına kadar soğuk su koyup, içine yarıma monun suyunu sıkın. Yerelmalarının kabuklarını soyup, dilimleyerek, tenceredeki limonlu suyun içine atın. Bir tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içine delikli buğulama kabı yerleştirin. Tencereyi ateşe oturtup, içindeki su kaynayınca, limonlu sudaki yerelması dilimlerini çıkararak, tenceredeki buğulama kabının içine yerleştirin ve üstünü örtüp, yerelmalarını bir bıçak kolayca batırtabilecek kadar (yaklaşık 5 dakika) buharda pişirin.
Tencereyi ateşten alıp, yerelması dilimlerini büyük bir salata kâsesine aktararak, kalan yarım limonun suyunu üstlerine sıkın.
Birtencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, ateşe oturtarak birtaşım kaynatın. Su kaynayınca kuşkonmaz parçalarını ekleyip, iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, kuşkonmazları bir süzgeçte süzdükten sonra, soğuk su altında çalkalayın. Yeniden süzdürüp, birtabağa çıkarın. Üstlerine cevizyağını (ya da zeytinyağı) gezdirip, her yanlarını yağa iyice bulayın.
Kuşkonmazları geniş bir servis tabağına (ya da dört ayrı küçük tabağa) dizip, üstlerine yerelması dilimlerini yerleştirin. Dereotunu serpip, servis yapın.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir