Kıymalı Kanaloni

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eceeee
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 3062
Kayıt: 15 Ağu 2008, 01:43
Konum: Pasifik Okyanusu'nda :)
İletişim:

Kıymalı Kanaloni

Mesaj gönderen Eceeee » 22 Kas 2008, 18:47

Kıymalı Kanaloni
Resim
1 paket kanaloni (makarna gibi kuru satılır)
250 gr kıyma
2 adet kuru soğan
1 adet domates
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Üzeri için:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
Az tuz
1 su bardağı rende kaşar

Önce iç hazırlanır. İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine kıyma katılır. Kıyma suyunu bırakıp çekince rende domates, karabiber ve tuz eklenir. 3 dakika sonra ateşten alınır. Bu dikdörtgen kanaloni hamurları kaynayan suda fazla dağılmadan, yumuşayacak kadar haşlanır, soğuk suya atılır. Sonra hamurun kenarına 1 kaşık kadar kıymalı iç konur ve kenarlarını katlamadan rulo yapılır. Fırın kabına dizilir. Diğer tarafta tereyağı ve un kavrulur, süt ve tuz eklenir, muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir. Kanalonilerin üzerine dökülür. En üste kaşar serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
" düş uçacak bahara doğru "

Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir