Parmesan Peynirli ve Taze Otlu Taze Patatesler (İtalya)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Parmesan Peynirli ve Taze Otlu Taze Patatesler (İtalya)

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 17:29

Parmesan Peynirli ve Taze Otlu Taze Patatesler (İtalya)

1,5 kg küçük taze patates (yıkanıp iyice fırçalanmış)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
60 g (yaklaşık 1 su bardağı) Parmesan peyniri
6 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz, dereotu, nane karışımı
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam taze çekilmiş karabiber

Patatesleri su dolu bir tencereye koyup, tencereyi ateşe oturtun. Patatesleri ekleyip, yumuşayıncaya (yaklaşık 15 dakika) kadar kaynatın. Tencereyi ateşten alıp, bir süzgeçte sularını süzdürerek bir kenara bırakın.
Geniş çukur bir tabağa zeytinyağı, taze çekilmiş Parmesan peyniri, taze ot karışımı, tuz ve karabiberi koyup karıştırın.
Patatesleri ekleyip, her yanları karışıma bulanana kadar karıştırın. Patateslere birer kürdan batırıp, sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 43 misafir