Menekşeli Çilekli Salata (İtalya)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Menekşeli Çilekli Salata (İtalya)

Mesaj gönderen moments » 02 Ara 2008, 15:32

Resim

Menekşeli Çilekli Salata (İtalya)

1 çorba kaşığı sirke (tercihen içinde birkaç ahududu bekletildikten sonra süzülmüş)
1 çorba kaşığı arpacık soğanı (ince doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı hardal
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1/2 çorba kaşığı tuzsuz tavuksuyu
1 1/2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
250 g karışık yeşil salata (göbek salata marul, kıvırcık, vb. iri parçalara bölünmüş)
4 çorba kaşığı menekşe (yalnız çiçekleri)
4 çorba kaşığı çilek (sapları ayıklanıp, yıkandıktan sonra süzdürülmüş)

Sirke arpacık soğanı, hardal ve tuzu büyük bir salata kâsesinde karıştırıp, bir kenarda 5 dakika dinlendirin Sonra tavuk suyu ve zeytinyağını katıp, salata parçalarını da ekleyerek, karıştırın. Çilekler ve menekşeleri serpiştirip hemen servis yapın.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 21 misafir