Domates Kabak ve Peynirli Mezit (İtalya)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eceeee
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 3062
Kayıt: 15 Ağu 2008, 01:43
Konum: Pasifik Okyanusu'nda :)
İletişim:

Domates Kabak ve Peynirli Mezit (İtalya)

Mesaj gönderen Eceeee » 22 Kas 2008, 18:44

Domates Kabak ve Peynirli Mezit (İtalya)
Resim
500 g mezit filetosu
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
2 tatlı kaşığı fesleğen (kıyılmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
750 g olgun' domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış)
1 kabak (yıkanıp kurulandıktan sonra, verevine ince dilimlenmiş)
60 g kaşarpeyniri (ya da tercihen Provolone peyniri; ince dilimler halinde kesilmiş)

Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın.Filetoları soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan sonra, tuzun yarısı ve karabiberi filetoların her iki yanına serpin. Ateşe dayanıklı bir cam kabı (ya da güveci) hafifçe yağlayıp, filetoları içine yan yana dizin.
Fesleğen ve sarmısağı filetoların üstüne serpiştirip, domates parçalarıyla filetoların üstünü kaplayın. Kabak dilimlerini de en üste birbirinin üstüne binecek biçimde yerleştirip, kalan tuzu serpin. Sonra kabı (ya da güveci) yağlı kâğıtla örtüp, fırına vererek, yemeği 10 dakika pişirin. Kabı fırından alıp, yağlı kâğıdı kaldırarak, kaşarpeyniri (ya da Provolone peyniri) dilimlerini kabakların çevresine baklava biçiminde dizin ve kabı yeniden yağlı kâğıtla örtüp, fırına vererek, yemeği 4 - 5 dakika daha pişirin. Kabı fırından alıp, yağlı kâğıdı atarak, yemeği kabında servis yapın.
" düş uçacak bahara doğru "

Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir