Taze Soğanlı Çörekler (Çin)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Taze Soğanlı Çörekler (Çin)

Mesaj gönderen moments » 20 Kas 2008, 22:22

Resim
Taze Soğanlı Çörekler (Çin)

MALZEMELER
4 su bardağı su
1/2 fincan tavuk suyu
2 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı doğranmış sarmısak
1 çay kaşığı acı sos
1 fincan doğranmış taze soğan
2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı beyaz biber
1 cay kasigi susam
Aldigi kadar un

YAPILIŞ TARİFİ
Çukur bir kaba unu koyun,üzerine suyu ve tavuk suyunu ekleyin ve
karıştırın. Hazırladığınız hamuru 5 dakika pürüzsüz bir hal alıncaya kadar
yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru silindir şeklini
alacak şekilde yuvarlayın ve 12 eşit parçaya bölün.(yada daha fazla
buyuklugunu ayarliyabilirsiniz)
Bu parçaları küçük kareler halinde açın. Dogranmis sarimsak,taze
sogan,biber,tuz,susam ve aci sosu karistirin.Hamurlarin icine birmiktar
koyup, ikiye katlayarak bir üçgen elde edin. Kenarlarını açılmaması için
iyice yapıştırın. Tüm hamurları üçgen haline getirince, orta ısıda ısınmış
kızgın yağdaki tavada kızartmaya başlayin. Çöreklerin her bir yanını
yaklaşık 2 - 3 dakika kızartın. Böreklerinizi soya sosuyla birlikte
servis edebilirsiniz.
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Çin Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 15 misafir