Etli Çin Pilavı

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

Etli Çin Pilavı

Mesaj gönderen moments » 20 Kas 2008, 22:03

Resim

Etli Çin Pilavı

Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
Yarım kg yağsız dana kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 adet iri havuç
1 adet patates
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Yapımı:
Yıkanmış pirincin üzerine 2 su bardağı su eklenir, orta-kısık ateş arası konumda pirinç suyu çekene kadar haşlanır. Et, teflon bir tavaya konur, yağsız olarak rengi dönene kadar kavrulur. Soğan ince doğranır, sıvı yağda pembeleştirilir. Üzerine et, küp şeklinde doğranmış patates, havuç, tuz ve 1 su bardağı sıcak su eklenir, 20 dakika kadar pişirilir. Daha sonra haşlanmış pirinç katılır, karıştırılır. 5 dakika sonra ateşten alınır. Yarım saat sonra servise sunulur.


Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Çin Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir