KÖRİ SOSLU PİLAVLI TAVUK SOTE

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

KÖRİ SOSLU PİLAVLI TAVUK SOTE

Mesaj gönderen moments » 20 Kas 2008, 22:01

Resim

KÖRİ SOSLU PİLAVLI TAVUK SOTE

MALZEMELER:
Çeyrek-Yarım kilo kuşbaşı tavuk
1Tane kırmızı dolmalık biber
1Tane yeşi dolmalık biber
Uzak doğu köri sosu ve Çin marine sosu (Sıvı soslar) (Eğer yoksa bol miktarda köri)
Önceden pişirilmiş yağsız pirinç pilavı
Susam yağı
Çiçek yağı
1-2 Havuç
1 Soğan ve 4 diş sarımsak
AYRI OLARAK KÖRİ

HAZIRLANIŞ:
Marine ve tavuk soslarını kaseye koyun içine 1 tatlı kaşığı köri , 1 tatlı kaşığı susam yağı ve yarım çay kaşığı nişasta koyun. Biberleri havucu ve soğanı küp şeklinde kesin. Sonra sarımsakları bıçakla bastırıp ezin ve kesin.

PİŞİRME:
Sote tavanıza 2 yemek kaşığı çiçek yağı ve isteğe göre biraz susam yağı koyun.
Tava biraz ısındığında Soğan ve sarımsakları aroması çıkana kadar soteleyin.
Sonra tavukları ekleyin ve kızarana kadar karıştırarak! Sote edin bu arada üzerine biraz soya sosu ve köri ekleyin sotelemeye devam edin. Sonra yine köri ekleyin.saoteleyin havuçlar yumuşayınca pirinç pilavını ekleyin üstüne yine köri ekleyin 1-2dk sote edin çukur tabakta çubuklarıyla servis edin.


Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Çin Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir